• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

ETSO Vakıf Üniversitesi Danışma Kurulu toplandı

ETSO Vakıf Üniversitesi Danışma Kurulu toplandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından kurulacak olan vakıf üniversitesi ile ilgili olarak danışma kurulu...

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından kurulacak olan vakıf üniversitesi ile ilgili olarak danışma kurulu Sanayi Odası Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Erzurum Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan Danışma Kurulu, Prof. Dr. Osman Demirdöğen koordinatörlüğünde toplanarak, üniversitenin ismi ve oluşturulan bölümler hakkında görüşlerini sundular. Danışma Kurulu, Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi olarak düşünülen vakıf üniversitesinin İsminin "Erzurum Ticaret ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi" olması yönünde yönetime görüş bildirme kararı aldı.

Üniversitenin eğitim öğretime hangi fakülte ve yüksekokullarla başlaması gerektiğini tartışan Danışma Kurulu üyeleri, bölgenin nitelikli eleman ihtiyacını hemen karşılayabilecek bölümlerin açılması konusunda fikir birliğine vardı. İlk olarak Biomedikal Mühendisliği, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte Meslek Yüksekokulu'nun hemen açılması gerektiği vurgulanarak, üniversite büyüdükçe hem bu fakültelere farklı bölümler eklenebileceği hem de diğer fakültelerin açılabileceği belirtildi.

Danışma Kurulu tarafından, eğitim öğretim için ihtiyaç duyulan hizmet binalarının yatırımlarının hemen başlatılması, kampüs içerisinde gerekli düzenlemelerin yapılması ve öğretim üyesi bulunması çalışmalarının hızlandırılması konusunda Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna bilgi verildi.

Erzurum Ticaret ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin bölge ve ülke için önemli sorumluluklar üstleneceği öngörülerek, sağlam bir altyapının oluşturulması gerektiği, Danışma Kurulu üyelerinin ise bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya hazır oldukları kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim