• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Etik Liderler, Maltepe Üniversitesi’nde Yetişecek

Etik Liderler, Maltepe Üniversitesi’nde Yetişecek
Etik farkındalığı gençlerden başlayarak topluma yayma amacı güden Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER), Maltepe Üniversitesi'nde öğrencilere özel...

Etik farkındalığı gençlerden başlayarak topluma yayma amacı güden Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER), Maltepe Üniversitesi'nde öğrencilere özel Etik Liderlik Akademisi (ELA) adında bir sertifika programı başlattı.

Etik konusu ile meslekler arasındaki ilişkinin büyük ölçüde kurulacağı, Maltepe Üniversitesi ile Etik Değerler Merkezi Derneği işbirliğinde düzenlenen Etik Liderlik Akademisi (ELA) sertifika programı başladı. Maltepe Üniversitesi Felsefe Kulübü önderliğinde başlatılan program 10 hafta sürecek. Ders saatleri dışında yürütülecek akademik programda gençlere, Türkiye'nin önde gelen iş adamları ve akademisyenleri tarafından gelecekte etik değerlere sahip birer lider olabilmeleri konusunda seminerler verilecek. Akademik program sonrasında 40 ELA öğrencisi mezun olacak. EDMER, mezun ettiği ELA öğrencilerine iş dünyasında da ayrıcalık sağlanması konusunda çalışmalar yürütüyor.

'ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE HAYATA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ'

Sertifika programının ilk dersini veren ve içerikte etiğin ne anlama geldiği, etik ile toplumsal ahlakın farkı, felsefi etikle diğer meslek etiklerinin ortak paydaları üzerinde duran Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, "Üniversitelerden yetişip hayata atılacak ve meslek sahibi olacak gençlerin iş hayatı içerisinde mesleki uzmanlık bilgilerinin yanı sıra ahlak bilgisine, felsefesine ve etik bilgiye de sahip olmalarını önemsiyoruz. Bu bağlamda aynı amaca hizmet eden bir dernekle işbirliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. 10 hafta sürecek bu programda her hafta, alan uzmanları, meslek sahibi insanlar, günlük hayatta işlerini yaparken, kurumda çalışırken, başka insanlarla bir takım işler yaparken ne tür sorunlar yaşadıklarını anlatacaklar. Örnek olayları öğrencilerimize aktaracaklar. Biz de bu sayede öğrencilerimizi daha iyi bir şekilde hayata hazırlamış olacağız" dedi.

'AMACIMIZ ALAN BİLGİSİ İLE ETİK BİLİNCİ BİR ARADA TUTABİLEN İNSANLAR YETİŞTİRMEK'

Öğrencilere, iş hayatında karşılaşabilecekleri muhtemel sorunların neler olabileceğini göstererek onları daha güçlü kılmaya çalışacaklarını ifade eden Çotuksöken, "Böylece onları etik bilgi bağlamında hayatla buluşturmuş olacağız. Karşılaşılabilecek sorunlara ne tür yanıtlar getirebileceklerini daha iyi anlayabilecekler. Amacımız, hem alan bilgisiyle hem de ahlaki, etik bilgiyle doğru iş yapabilen ve bu bilinci kazanmış insanlar yetiştirmek. Bu nedenle bu programın çok başarılı geçeceğini düşünüyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

ÖĞRENCİLER PROGRAMDAN MEMNUN

Birçok başvuru arasından sertifika programına katılmaya hak kazanan öğrencilerden Maltepe Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ahmet Albayrak, "Benim için etik önemli bir konu, çünkü etik için yazılı olmayan bir kanun diyebiliriz. Okulu bitirip mesleğe atıldığımız zaman burada belirli etik kurallar olacak. Bu kuralları okulda öğrenip mesleki hayatta uygulayacak olmak çok avantajlı. Bu açıdan programın, bize büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Okullarında böyle bir programın olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Burak Demirci ise "Üniversiteden sonra bizim gibi iş hayatına atılacak öğrencilerin bu tür sertifika programlarına katılmaları çok önemli. Hem CV'mizde yer alması hem kendi kişisel gelişimimiz açısından böyle bir programa dahil olmak çok güzel. Bu olanağı bize sağladığı için üniversitemize teşekkür ediyoruz. Okuduğum bölüm sebebiyle insanlarla olan ilişkim çok iyi olmak durumunda. Bu nedenle bu programa başvurdum. Katılım oldukça fazlaydı, belli bir mülakattan geçerek bu programda yer almaya hak kazandık. Şu andan itibaren her hafta bir ustadan etik konusunu dinleyeceğiz ve bu konuda bilgi sahibi olacağız" diye konuştu.

Etik Liderler, Maltepe Üniversitesi’nde Yetişecek

Etik Liderler, Maltepe Üniversitesi’nde Yetişecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim