• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Estonyalı Eğitimciler Adıyaman’da Okul Öncesi Eğitimi İnceliyor

Estonyalı Eğitimciler Adıyaman’da Okul Öncesi Eğitimi İnceliyor
Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ile Estonya'nın Tallinn kentinde yer alan NGO, MTÜ kurumu ile beraber hazırlanan "Forbetter Europe Viachildren" başlıklı...

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ile Estonya'nın Tallinn kentinde yer alan NGO, MTÜ kurumu ile beraber hazırlanan "Forbetter Europe Viachildren" başlıklı proje kapsamında 9 öğretmen Adıyaman'a geldi.

Estonyalı eğitimciler Adıyaman'da farklı okullarda görev yapan 9 okul öncesi öğretmen ile birlikte proje kapsamında çalışmalara başladı. Proje kapsamında Adıyaman'da ki okul öncesi okulları gezen Estonyalı eğitimciler, Adıyaman'da çalıştaya katılacak.

Proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Ahmet Günaydın, "Proje kapsamında Estonya'dan 2 anaokulu müdüresi ve 7 anaokulu öğretmeni ilimize anaokulu öğretmenlerini yerinde incelemek ve iyi uygulamaları transfer etmek için 5 günlük çalışma kapsamında ilimize geldiler. İlimizden de 9 öğretmenin katılımıyla ana okul eğitim ve öğretimin kalitesinin artırma amacıyla çalıştaylar düzenlenecek. İlimize gelen konuklarımıza ilimizin tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek, eğitim sistemimiz tanıtılacak, okullar ziyaret edilecek, Türk ve Estonya geceleri düzenlenerek kültürümüz ve Estonya kültürü hakkında detaylı bilgi verilecektir" dedi.

Günaydın, "Proje sayesinde, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişiminde, uyarıcı ve sağlıklı çevre koşullarının sağlanmasına yardımcı olmak, kişilik gelişimlerini eğitimin temel hedefleri doğrultusunda güçlendirmek ve yönlendirmek için işbirliği yapmayı amaçlanıyor. Çocukları okul yaşamının sosyal ve zihinsel yönden hazır oluşlarını cevap verecek bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlamak. Özellikle soysa-ekonomik düzeyi düşük ailelerden zedeleyici koşullardan gelen çocukların ekonomik, sosyal ve kültürel yoksulluklarının olumsuz etkilerini ortak bir yetişme ortamı içinde okul aile birliğinde kaynaklanan koruyucu önlemlerle gidermek ye da hafifletmek. Her iki ülkedeki okul öncesi eğitimde karşılıklı pedagojik yöntemler, oyun, sanat etkinlikleri ve iletişim yöntemlerini paylaşarak öğretmenlerimizin kapasitelerini artırarak çocukların beden, zihin, duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasına ve daha kaliteli eğitim sunmayı hedefliyoruz. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında çocuklara yaparak ve deneyerek öğrenmeyi gerçekleştirmek, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktayız. Okul öncesi eğitimde uluslararası düzeyde işbirliği yaparak çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerinin keşfedilmesi geliştirilmesine katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye ye gelirken tedirgin geldiklerini ancak geldikten sonra Adıyaman'daki çok sıcak bir şekilde karşılanmalarından dolayı bu tedirginliklerinin tamamen yok olduğunu belirten Kristi Sarapuu, " projeyle ilgili şunları söyledi; "Proje kapsamında Adıyaman'dayız. Amacımız her iki ülkedeki ana okullarındaki eğitimleri yakından takip etmek ve fikir alışverişinde bulunmaktır. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iyi bir organizasyon yapılmış. Çok güzel bir şekilde karşılandık ve çalışmalarımıza başladık. Proje kapsamında gerek eğitim gerekse kültürel anlamda tanıtımlar yapacağız. Projede yer alan arkadaşlarımız çok memnun. Türk insanları çok kibar ve yardımseverler. Burada çok farklı bir ortam bulduk. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Estonyalı Eğitimciler Adıyaman’da Okul Öncesi Eğitimi İnceliyor

Estonyalı Eğitimciler Adıyaman’da Okul Öncesi Eğitimi İnceliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim