• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Estonya İle Eğitimde Bilgi Paylaşımı

Estonya İle Eğitimde Bilgi Paylaşımı
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen; Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Köyceğiz Belediyesi, Atatürk İlkokulu, Kızılyaka...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen; Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Köyceğiz Belediyesi, Atatürk İlkokulu, Kızılyaka Ortaokulu ve Köyceğiz Gücü Gençlik Spor Kulubü'nün ortak olduğu Estonya merkezli "Let's Discover Digital Learning and Technology" (Dijital Öğrenme ve Teknolojiyi Keşfedelim) başlıklı proje kapsamında ilk ulus ötesi toplantı 22-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Estonya'nın Paide-Järva şehrinde gerçekleştirildi.

Bir hafta süren toplantıda Estonya'dan proje ortağı olan Vaatsa Belediyesi, Vaatsa İlkokulu, Vaatsa Anaokulu, Vaatsa Gençlik Merkezi ziyaret edildi ve kurum tanıtımları yapıldı. Teknolojinin eğitimde kullanımını incelemek amacıyla 2 bilim merkezi ve Tartu'da bir ortaokul ziyaret edildi. Ortak kurumlar Estonya eğitim sisteminde kullanılan teknoloji ve dijital öğrenme konularında bilgi paylaşımında bulundu. Derslerde kullanılan web araçları hakkında sunumlar yapıldı ve okul ziyaretlerinde ders işleyişi gözlemlendi. Estonya Ulusal Ajansı tarafından 2 yıl boyunca desteklenecek olan proje kapsamında kurumların yapacağı çalışmalarla ilgili iş bölümü yapıldı. Proje kapsamında yapılan tüm çalışma ve etkinlikler web sayfası üzerinden paylaşılarak proje sonuçlarının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir proje içerisinde yer almak bizleri sevindirmektedir. Teknoloji alanındaki gelişmeler, ülkemizde uygulanan FATİH Projesi düşünüldüğünde karşılıklı paylaşımlar ile daha da ileri gidileceğinden şüphemiz yok. Yapılan projeler sayesinde hem ortak ülkelerin teknolojiyi eğitimde kullanım alanları paylaşılıyor hem de kültürlerarası etkileşim sağlanmış oluyor" dedi.

Estonya İle Eğitimde Bilgi Paylaşımı

Estonya İle Eğitimde Bilgi Paylaşımı

Estonya İle Eğitimde Bilgi Paylaşımı

Estonya İle Eğitimde Bilgi Paylaşımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim