• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

ESOGÜ’lü Miniklere Köpek Sevgisi Aşılanacak

ESOGÜ’lü Miniklere Köpek Sevgisi Aşılanacak
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) arasında, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) arasında, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu'nda eğitim gören çocuklara köpek sevgisini aşılamak ve köpeklere nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek amacıyla, iki kurum arasında işbirliği yapılmasına yönelik bir protokol imzalandı.

Protokole ESOGÜ Rektörlüğü adına Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, Eğitim Fakültesi adına Dekan Prof. Dr. Selahattin Turan, KIF adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal imza koydu. İmza töreninde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, protokolün anaokulu öğrencilerinin hayvanlarla doğru iletişim kurmalarına ve hayvanların yaşamımızdaki yerlerini daha iyi görmelerine yardımcı olarak, gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, protokolün çocuklarda var olan hayvan sevgisini doğru yöne kanalize etmek açısından taşıdığı öneme de dikkat çekerken; Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ve Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu Yönetimine üstlendikleri sorumluluk ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

KIF Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal ise, federasyon olarak bir yıl boyunca eğitim seminerleri vereceklerini belirterek, amaçlarının çocukların köpeklerle sağlıklı iletişim kurmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Özkanal işbirliğine katkılarından dolayı ESOGÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu Yönetimine teşekkür etti. Protokol çerçevesinde belirli aralıklarla anaokulu öğrenci ve velilerine yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenmesi ve KIF tarafından hazırlanacak basılı materyallerle söz konusu seminerlerin desteklenmesi öngörülüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim