• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

ESOB Başkanı Küpeli’den iddialarla ilgili açıklama

ESOB Başkanı Küpeli’den iddialarla ilgili açıklama
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, seçimlerin tekrarlanma kararıyla ilgili Avukat Rümaysa Şen'in dünkü iddialarıyla ilgili...

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, seçimlerin tekrarlanma kararıyla ilgili Avukat Rümaysa Şen'in dünkü iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Küpeli, düzenlediği basın toplantısında, sanayicilerle yoğun bir iletişim halinde, dinamik bir ekiple sahada çok hızlı çözüm üretmeye başladıklarını, bu sürecin bazılarının hoşuna gitmediğini, ancak ses etmediklerini belirtti. Ancak, kırmızı çizgileri olan dürüstlük ve hakkaniyet çizgisini geçen söylemler olduğunda buna bir çizgi çizdiklerini anlatan Nadir Küpeli, "Ama olmayan bir şey ile yapay bir gündem oluşturmak için namusumuz, dürüstlüğümüz ve şerefimiz ile ilgili bazıları tarafından bize atılan iftiralar konusunda hassas olduğumuzu belirtmeliyim. Biz hep, "26 Temmuz'da yapılan seçimler, 2 yıl kuralı ile ilgiliyken 7 Şubat da yapılacak seçimler ise onaylı parsel sayısı ile ilgilidir', "Devlet, usulsüz bir seçim yapan yönetimi görevinden almak yerine, neden yeni seçimleri de bu yönetime yaptırsın?', "Seçime esas olan konuyu hata yapmadan netleştirmek adına,7033 sayılı kanunun çıkmasından 7 ay önce 12 Ocak 2017 tarihinde bakanlığa gönderdiğimiz 166 adet yeni parselin onaylanması sürecinin durumu hangi yönde değiştireceği hususun da Bakanlık nezdinde yazışmalarımız oldu. Sonlandığı zaman da, seçim kararı alınması için Müteşebbis Heyet'e başvurduk. Ancak bazıları, bunu önceden öğrenerek, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştılar'. "Bu konuda madem bu kadar haklılar; Neden bir tane yazılı dilekçeleri yok?" diye sorduk. Bu söylediklerimizi, 300'e yakın sanayiciye tek tek anlattık. Ve sanayicilerimizin, haklılığımızı görmesi maksimum 2 dakikayı aldı. Ancak bu soruların cevaplarını bilmelerine rağmen, hakkımızda "yalancı", "yalan söylediler", "sanayici kandırıldı", "biz haklı çıktık" ve "kimseye bakacak yüzleri kalmadı", "sadece yönetim değil, Müteşebbis Heyet de, Denetim Kurulu da suçlu" demeye devam ettiler. Kendilerine ait ve geçerliliği olmayan yorumlarını hukuki gerçek gibi medyayla paylaştılar. Televizyonlara çıkıp eksik ve yanlış olduğunu bildikleri yorumları gerçekmiş gibi anlattılar. Kanunu kasıtlı yanlış yorumlayan birilerinin hazırladıkları e-mailler aracılığıyla, bu yanlış bilgileri medya temsilcilerine göndererek, onlara da hata yaptırmaya çalıştılar. Kanunlara hâkim olmadıklarını söylemiştik. Bugüne kadar hukuki konularla ilgili söylediklerinin tamamının gerçeği yansıtmadığını tek tek ispat etmiştik" diye belirtti.

Açıklamasının bir bölümünde, kurumun Yönetim Kurulu'na, Müteşebbis Heyeti'ne ve Denetim Kurulu üyelerine kaynağı belli olmayan ve gerçek dışı beyanlarda bulunulduğunu, ama en üzücüsünün de, kişisel itibarlarına saldırı olduğunu anlatan Başkan Küpeli, "Hatta sanki bir suiistimal varmış da; Müteşebbis Heyet'teki arkadaşları zarar görmesin diye, suç duyurusunda bulunmuyormuşlar gibi konuyu saptırdılar. Onlara her zaman ve her platformda dedik, "İnanıyorsanız dediklerinize, ihbar edin bizi. Gidin suç duyurusunda bulunun." Dürüstün korkusu olmuyor işte. Onların yapmadığını biz kendimiz yaptık. Resmen bir dilekçe ile kendimiz Bakanlığa konuyu bildirdik.

Yönetimimize ve bir kurumun tüm kurullarına, Müteşebbis Heyeti'ne, Denetim Kurulu'na yönelttiğiniz gerçek dışı beyanlara, Bakanlıktan gelen resmi bir yanıtla karşılık veriyorum. Yönetim Kurulu olarak bizlerden, bu kurum için gecesini gündüzüne katmış, organize sanayi bölgesinin bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan Müteşebbis Heyeti'mizden ve Denetim Kurulu üyelerimizden, kafalarını karıştırmaya çalıştığınız ve gündemlerini işgal ettiğiniz bu kentte vergisini ödeyen, bu kentte yaşayan ve bu kent için üretim yapan sanayicilerden, yanlış bilgi ve yorum paylaşarak hatalar yaptırmak için çalıştığınız basın mensuplarından, dediklerinize inanarak, sahada bu gerçek dışılığı anlatıp itibar kaybeden arkadaşlarınızdan özür dilemelisiniz. Şunu da açıkça belirtmek isterim; bu gerçek dışı beyanlara devam eden, bilerek ve isteyerek bunlardan menfaat sağlamaya çalışan kişiler hakkında, tüm yetkili kurullar olarak hukuki hakkımızı ve tasarruflarımızı şimdilik, seçimin esenliğine zarar vermemek adına saklı tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Küpeli'nin açıklamasının ardından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Denetim Kurulu Üyesi Hamza Tınas ve Yavuz Ayva ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı İsmail Kunduracı da iddialarla ilgili birer açıklama yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim