• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Eskişehirli Kadınlar Bin 500 Motifle Köprü Ördü

Eskişehirli Kadınlar Bin 500 Motifle Köprü Ördü
Eskişehir'de 8 kurumun ortaklaşa düzenlediği "8 Mart Emekçi Kadınlar Günü" kutlamaları kapsamında "Köprüler örüyoruz" sloganıyla Eskişehirli kadınlar...

Eskişehir'de 8 kurumun ortaklaşa düzenlediği "8 Mart Emekçi Kadınlar Günü" kutlamaları kapsamında "Köprüler örüyoruz" sloganıyla Eskişehirli kadınlar bir araya gelerek, ördükleri bin 500 motifle Adalar mevkiinde bir köprüyü süsleyerek barış dileklerini ilettiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Odunpazarı Kent Konseyi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM), Anadolu Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AKAUM) ortaklaşa düzenlediği, "8 Mart Emekçi Kadınlar Günü" kutlamaları kapsamında Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine "Köprüler Örüyoruz" etkinliği gerçekleştirildi.

Kadın emeğinin sembolü olarak kullanılan ve köprünün süslendiği "örme" motifleri, Eskişehir kent merkezinde yaşayan ve kırsalda ikamet eden kadınlar tarafından örüldü. 2 ay süren çalışmalar sonucunda kadınlar tarafından örülen ve nakış hocalarının birleştirdiği motifler, Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde bulunan bir köprü üzerine asılarak tüm dünyaya barış mesajı verildi.

"AMACIMIZ TÜM KADINLAR ARASINDA KÖPRÜLER KURMAK"

8 kurum temsilcileri adına konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuran Akçasoy, etkinliği gerçekleştirmek için 2 aydır toplantılar yaptıklarını bildirdi. "Acaba bu 8 Mart'ta nasıl bir farkındalık oluşturabiliriz? İlçelerden, diğer çevre mahallelerimizden, köylerimizden kadınlarımızı bu olaya nasıl sokabiliriz?" diye toplantılar gerçekleştirdiklerini söyleyen Akçasoy, "Toplantılar sonucunda 1 hafta sürecek bir program çıkardık. Biz programımızın ilk parçası olan bugün, bu bin 500 motifi hem ilçelerimizdeki kadınlarımızla ördürdük hem de şehirdeki kadınlarımızla birlikte ördürdük. Bizim hocalarımız, üyelerimizin nakış hocaları bu motifleri birleştirdi ve bu köprüye yerleştirdi. Amaç aslında köprüler kuruyoruz. Yani ilçelerimizle, köylerimizle, orada bulunan kadınlarımızla, şehirdeki kadınlarımızla köprü kurmayı istiyoruz" dedi.

"TOPLUMDA KADIN ERKEK EŞİT, BERABER VE YAN YANA OLSUN"

Gerçekleştirdikleri etkinliklerle kadınlar arasındaki bağı güçlendirmek istediklerini vurgulayan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Akçasoy, "Biz buradan demek istiyoruz ki gerçekten kadın emeğinin her alanda, kamuda da, siyasal alanda, iş hayatında da, evde de eşit olması, eşit şekilde karşılanması. Kadının aslında bütün bugüne kadar yaşanmış kötü hikayelerinin son bulmasını arzu ediyoruz. Bunları ben tek tek açmak istemem. Ancak biliyorsunuz ki kadına yönelik o kadar çok farklı şiddet türleri uygulanıyor ki. Biz istiyoruz ki bunlar artık olmasın. Bu toplumda kadın erkek eşit, beraber ve yan yana olsun. Biz bunu arzu ediyoruz. Bunu vurgulamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından köprü üzerinde toplanan kadınlar, 2 ayda ördükleri motifleri köprü üzerinde açarak, dünyadaki kadınlara barış dileklerini ve selamlarını ilettiler.

Eskişehirli Kadınlar Bin 500 Motifle Köprü Ördü

Eskişehirli Kadınlar Bin 500 Motifle Köprü Ördü

Eskişehirli Kadınlar Bin 500 Motifle Köprü Ördü

Eskişehirli Kadınlar Bin 500 Motifle Köprü Ördü

Eskişehirli Kadınlar Bin 500 Motifle Köprü Ördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim