• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni
Eskişehir'de öğrenciler birinci yarı yıl tatiline girmenin heyecanını yaşarken, Nasrettin Hoca İlkokulu'nda eğitim alan bazı öğrenciler karnelerini...

Eskişehir'de öğrenciler birinci yarı yıl tatiline girmenin heyecanını yaşarken, Nasrettin Hoca İlkokulu'nda eğitim alan bazı öğrenciler karnelerini Vali Güngör Azim Tuna'nın elinden aldı.

Eskişehir'de birinci yarıyıl döneminin bitmesinin ardından, öğrenciler bugün karne heyecanı yaşadılar. Kent genelindeki toplam 441 okulda eğitim gören yaklaşık 132 bin öğrenci karnelerini alarak, 15 günlük sömestr tatiline girdiler. Çankaya Mahallesi'nde bulunan Nasrettin Hoca İlkokulu'nda gerçekleştirilen karne törenine, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, okul öğretmenleri ve veliler katıldı. Okula girişte çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Tuna, ardından minik anasınıfı öğrencilerine karnelerini dağıttı. Karnelerde yazılan notların çocukların gerçek durumunu yansıtmadığını söyleyen Tuna, daha sonra diğer sınıflarda da çocuklara karne verdi.

"ÖĞRETMEN KONUSUNDA ARTIK EKSİĞİMİZ YOK, FAZLALIĞIMIZ VAR"

Karnede bulunan davranış notlarının daha önemli olduğunu ifade eden Tuna, temennilerinin birbirini seven ve birbirinin haklarına saygı duyan bireyler yetiştirilmesi olduğunu belirtti. Çocukların okullarda topluma ahlaklı, faydalı, sorumlu bir insan olarak yetiştirildiğini aktaran Tuna, notlar kadar bunların da önemli olduğunu vurguladı. Tuna, "Eğitim kurumlarımız fiziki olarak hiçbir eksikliğimiz yok. Öğretmen konusunda artık eksiğimiz yok, fazlalığımız var. Her şey çok güzel devletimiz her türlü imkanı veriyor. Sayın Bakanımız Nabi Avcı, hem Eskişehir milletvekili olarak Türkiye'deki aslında bütün okulların manevi babası olarak onun da çok selam ve sevgilerini iletiyoruz. Her şey çok güzel. Geriye sadece çocuklarımıza ilgi, şefkat ve güzel davranış eğitimlerini verelim. Okul aile birliklerimize çok görev düşüyor. Okul müdürlükleri bundan sonra okul aile birlikleriyle daha yakın ilişki içerisinde okulları birlikte yönetim, çocuklarımıza birlikte güzel alışkanlıkları kazandırsınlar. Hem akademik başarılarını artıralım hem de ileride bu topluma faydalı, anne ve babaya hayırlı evlatlar yetiştirelim. Bu vesileyle tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum ve onlara güzel bir sömestr tatili diliyorum" dedi.

MİNİK ÖĞRENCİ "POLİS OLACAĞIM" DEDİ

Öte yandan, Vali Tuna'nın girdiği anasınıfında karne dağıtımı sırasında minik bir öğrencinin giydiği polis kıyafeti dikkat çekti. Basın mensuplarının ileride ne olmak istediği sorusuna minik öğrenci "Polis olmak istiyorum" şeklinde cevap verdi.

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Eskişehir’de Karne Dağıtım Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim