• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Eskişehir’de Gergin Ankara Protestosu

Eskişehir’de Gergin Ankara Protestosu
Dün Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısını protesto etmek isteyen sivil toplum örgütleri, sendika ve siyasi parti üyeleri, bir araya geldi.

Dün Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısını protesto etmek isteyen sivil toplum örgütleri, sendika ve siyasi parti üyeleri, bir araya geldi. Yürüyüş yapmak isteyen gruba, Çevik Kuvvet ekipleri izin vermeyince gergin anlar yaşandı.

Porsuk Bulvarı Adalar istikametinde toplanan, aralarında çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyelerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişi, dün akşamüstü Ankara'nın Kızılay semtinde meydana gelen bombalı terör saldırısını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Topluluk, ellerinde tutukları afiş ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizlerle, terör saldırısına tepki gösterdi. Daha sonra grup üyeleri, Adalar mevkiinden Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önüne yürümek isteyince, Çevik Kuvvet ekipleri yolu çift taraflı kapatarak, topluluğun yürümesine izin vermedi. Bu esnada, protestoya gösterisine katılan grup, polis ekiplerine tepki göstererek önlerinin açılarak, yürümelerine izin verilmesini istedi.

"BEN TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLİM, CUMHURİYET HALK PARTİSİYİM SAYIN MÜDÜRÜM"

Yaşanan bu duruma karşı emniyet yetkilileriyle görüşme yapan Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, "Ben ana muhalefet partisiyim. Yani hükümet ne ise, hükümet partisi ne ise, ben de ana muhalefet partisiyim bu ülkede söz hakkım var ve bakın biz güvenlik güçlerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz. Biz onların güvenliğinden de yanayız. Müdürüm, kamuoyu duyarlılığı sağlamak istiyorum ben. Başka bir amacımız yok, başka bir hedefimiz yok. Ben terör örgütü değilim, Cumhuriyet Halk Partisiyim sayın müdürüm" ifadelerini kullandı.

GRUPLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Yolu yürüyüşe açmayan polis ekipleriyle görüşme yapan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, istediği neticeyi alamayınca basın açıklaması gerçekleştirmek zorunda kaldı. Basın açıklamasını yapan ve açıklama sırasında sık sık sloganlarla sözü kesilen CHP Eskişehir İl Başkanı Özkar, terör protestosuna katılan kişilere, "Bakın, bunu fırsat olarak değerlendirip bizim karşımıza çıkmayın lütfen. Ben açıklamamı yapacağım engel olmayın" şeklinde seslenerek, bir süre basın açıklamasına başlayamadı.

Bu sırada Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, CHP'li heyetin polis ekipleriyle pazarlık yaptığını öne sürerek, sloganlar eşliğinde toplanma alanına geri döndü. Burada afiş açarak, yürümek isteyen gruba, Çevik Kuvvet ekipleri yine izin vermeyince, topluluk bulundukları yerde basın açıklaması gerçekleştirdi. Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öztürk, yaşanan can kayıplarına dikkat çekerek, "Bu alçakça saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Saldırıyı yapanlara, planlayanlara ve bundan siyasi rant elde etmek isteyenlere sesleniyorum; evlerine gitmek için durakta bekleyen insanları öldürdünüz, evine-yurduna gitmek için yola çıkan gençleri öldürdünüz, ekmek parası için uğraşan emekçileri-simitçileri öldürdünüz, üniversite heyecanını yaşayan gencecik çocukları öldürdünüz. Her kimseniz, her ne iseniz, alçaksınız ve halk düşmanısınız" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamalarının ardından gruplar, farklı yönlere giderek eylemlerine son verdi.

Eskişehir’de Gergin Ankara Protestosu

Eskişehir’de Gergin Ankara Protestosu

Eskişehir’de Gergin Ankara Protestosu

Eskişehir’de Gergin Ankara Protestosu

Eskişehir’de Gergin Ankara Protestosu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim