• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Eskişehir’de ’Cerattepe’ Eylemi

Eskişehir’de ’Cerattepe’ Eylemi
Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine tepki amacıyla bir protesto...

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine tepki amacıyla bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Üniversite Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, burada Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine tepki ve maden yapımına karşı çıkan insanlara destek vermek amacıyla bir araya geldi. Grup, ellerinde tuttukları afiş ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizlerle sloganlar atarak, Artvin halkının yanında olduklarını söyledi. Bir süre slogan atan topluluk, ardından Karadeniz türküleri çalarak hem oynadı hem de türkü söyledi. Yaklaşık 15 dakika boyunca horon tepen grup, daha sonra basın açıklamasına geçti.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Ronay Gültekçe, Artvin halkının madencilere karşı isyanda olduğunu belirtti. Gültekçe, "Yaklaşık 25 yıldır madencilik faaliyetlerine karşı direnişte olan Artvin halkı son 8 aydır nöbet halinde yaşıyor. Artvin halkı bölgede yaşanan ekolojik yıkımların bedelini her seferinde ağır bir şekilde ödüyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen ve 8 kişinin ölümüne neden olan sel ve heyelan felaketinin en büyük sebebi, bölgenin bitki örtüsünü yok edilmesi ve hızla betonlaşması. Daha önce defalarca benzer felaketler yaşanmıştı. Şimdi madencilik faaliyetlerinin başlamasıyla, sel ve heyelan felaketinin sıklığı artacak, bölgenin içme suyu ve toprağı zehirlenecektir" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından topluluk, olaysız şekilde dağıldı.

Eskişehir’de ’Cerattepe’ Eylemi

Eskişehir’de ’Cerattepe’ Eylemi

Eskişehir’de ’Cerattepe’ Eylemi

Eskişehir’de ’Cerattepe’ Eylemi

Eskişehir’de ’Cerattepe’ Eylemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim