• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Eskişehir’de Açıkta Peynir Satışı

Eskişehir’de Açıkta Peynir Satışı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği'ne rağmen Eskişehir'deki bazı pazarlarda açıkta...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği'ne rağmen Eskişehir'deki bazı pazarlarda açıkta peynir satışı sürürken, satıcılar, bu uygulamanın hem kendileri, hem de tüketici açısından bazı olumsuzluklara sebep olacağını belirtiyorlar.

Yayınlanan tebliğe göre, 1 Ocak tarihinden itibaren, üretiminden muhafazasına, taşınmasından piyasaya arzına kadar birçok yenilik getiren düzenlemeyle peynir artık ambalajsız satılamayacak. Uygulama birçok tartışmayı da beraberinde getirirken, yıllardır geleneksel biçimde açıkta peynir satanlar, sistemin oturmasının zaman alacağını belirtiyorlar. Vatandaşın, bazı ürünleri tatmadan almadığını, böyle bir alışkanlık geliştiğini anlatan satıcılar, kapalı paket içinde biriken peynir suyunun alıcılar için fazladan para ödemesi olduğunu belirtiyorlar.

Eskişehir'de pazarcılık yapan Murat Sakinak, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olan tebliğ ile ilgili olarak kendilerinin uyarmadığını söyledi. Sakinak, kapalı olarak yapılacak olan peynir satışının hem kendilerini hem de vatandaşı olumsuz etkileyeceğini anlattı. Murat Sakinak, açıkta yapılan peynir satışının yasaklanması en fazla pazarcıları vuracak. Vatandaşın tatmadan peynir almak zorunda kalacağını belirten 20 yıllık pazarcı Murat Sakinak, kendilerinin de durumdan olumsuz etkileneceklerini ifade etti. Tebliğ ile kendi satışlarının da azaldığına değinen Sakinak, "Bu durum müşterinin de aleyhine olan bir şey. Şu an açıkta duran peynirin suyu tabağa süzülür. Diğer şekilde su süzülmez ve vatandaş tartıda fazla para öder. Onun dışında tadına bakamaz ve eve gittiğinde sürprizlerle karşılaşır. En azından streç filme sarılı olsa yine suyu akar ama vakumlu tabakta denilirse o vatandaşın aleyhine olur. Kural yürürlükte olsaydı zabıta arkadaşlar bizi uyarır ama, şu an öyle bir şey yok. Sadece vatandaşlar biraz çekingen" dedi.

Eskişehir’de Açıkta Peynir Satışı

Eskişehir’de Açıkta Peynir Satışı

Eskişehir’de Açıkta Peynir Satışı

Eskişehir’de Açıkta Peynir Satışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim