• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Eskişehir Ülkü Ocakları’ndan ESOGÜ Açıklaması

Eskişehir Ülkü Ocakları’ndan ESOGÜ Açıklaması
Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, son günlerde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yaşanan olaylarla ilgili ellerinde bulunan delillerle...

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, son günlerde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yaşanan olaylarla ilgili ellerinde bulunan delillerle birlikte yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

Son günlerde ESOGÜ'de yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, Meşelik Kampüsü'nde istenmeyen olayların meydana geldiğini söyledi. En son gerçekleşen olayın, ESOGÜ merkez kantininde meydana geldiğini aktaran Şahan, "Kendilerini kadın kolektifi diye adlandıran D.A., Y.K., Y.V., E.C.B. ve T.T. isimli kişiler, arkadaşlarımızın bulunduğu masayı hedef alarak, sebepsiz ve mesnetsizce "tacizciler, faşistler, tacizci faşistler burada barınamaz" yazılı döviz ve pankartları arkadaşlarımızın etrafına bırakarak taciz ve tahrik etmişlerdir. Bununla da kalmamış bahse konu topluluk sözlü olarak "tacizciler, faşistler" şeklinde slogan atılarak arkadaşlarımızı açık açık tahrik ve taciz edip hedef göstermişlerdir. Çok şükür ki arkadaşlarımız olaya soğukkanlılıkla yaklaşarak olası olayları engellemiştir. Tüm bunlara rağmen E.C.B adlı şahıs telefon ile kayıt yaparak ortamı germiştir. Bildiğiniz üzere telefon ile izinsiz kayıt yapmak anayasal hak ihlali ve suçtur. Arkadaşlarımız bu gerekçe ile şahıstan kamerayı kapatmasını istemişlerdir. Tüm uyarılara rağmen sosyal ağlarda linç, teşhir ve hedef göstermek amacıyla çekilen bu kamera kaydına devam etmiştir. Ayrıca arbede çıkarmaktan da hiç çekinmemişlerdir. Üstelik arkadaşlarımızdan bir kaçını darp etmeye çalışmışlardır. Daha sonra olayları farklı yayın organlarında yayarak, olayı çarpıtma yolunu seçmişler, ülkücü öğrencilerimizi hedef göstererek de kendileri mağdur edebiyatı yapmışlardır" dedi.

Ülkü Ocakları olarak Türk milletinin ve devletinin düşmanlarına karşı dimdik ayakta olacaklarını vurgulayan Şahan, şunları söyledi:

"Yılmayacağız, yıkılmayacağız. Her zamankinden daha emin, daha kararlı ve daha güçlü olarak davamızı ve mücadelemizi hukuk kuralları ve kanunlar çerçevesinde sürdüreceğiz. Ülkü Ocakları geleceğin liderlerini yetiştiren eğitim yuvalarıdır. Bu tarz mesnetsiz ve seviyesiz provokatörlerin ve provokasyonların tuzaklarına düşmedik, düşmeyeceğiz. Bu hususta elimizdeki delillerimiz ile yasal haklarımızı kullanacağız. Haklarımızı yasal yollardan arayacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim