• BIST 9930.03
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Eskişehir Olimpiyat Ormanı Genişliyor

Eskişehir Olimpiyat Ormanı Genişliyor
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 75. Yıl Mahallesi'nde kurulan Olimpiyat Ormanı, yeni dikilen ağaçlarla...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 75. Yıl Mahallesi'nde kurulan Olimpiyat Ormanı, yeni dikilen ağaçlarla genişletiliyor.

Büyükşehir Belediyesi ve TMOK tarafından geçtiğimiz yıllarda Eskişehir'e kazandırılan Eskişehir Olimpiyat Ormanı, yeni dikilen fidanlarla genişledi. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Erdemir, TMOK Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye bürokratları, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Kutsi Çetinkuş, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Sporcularıyla vatandaşlar katıldı.

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usluer, yaptığı konuşmada, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin 1908 yılında kurulmuş en eski sivil toplum örgütlerinden bir olduğunu vurgulayarak "TMOK olarak sporun ve olimpik değerlerin her vatandaşımızın bir parçası olması için çalışıyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile bu bağlamda hedeflerimiz kesişiyor. Büyükşehir Belediyemiz ile gençlerimizi spora teşvik etmek ve saygı, dostluk gibi olimpik değerlerle yetişmelerini sağlamak için güç birliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Erdemir ise, ağacın sevgi ve canlılık olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak yarınların teminatı olan gençler için çalıştıklarını söyledi. 75. Yıl Mahalle Muhtarı Kutsi Çetinkuş da sevgi ve dostlukla yapılan her şeyin insanlığın yararına olduğunu ifade ederek, "75. Yıl Mahallemize bu ormanı kazandıran, insanların yararına sunan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sporculardan İrfan Kozbe ise, bu etkinlikler sayesinde ormanların büyüyüp oksijen kaynaklarının genişlediğini söyleyerek, "Ağaçsız bir hayat düşündüğümde aklıma gaz maskeleriyle dolaşan insanlar geliyor. Lütfen ağaçlarımızı, ormanlarımızı koruyalım" dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, sporcularla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin kendi seralarında yetiştirdiği fidanları diktiler.

Eskişehir Olimpiyat Ormanı Genişliyor

Eskişehir Olimpiyat Ormanı Genişliyor

Eskişehir Olimpiyat Ormanı Genişliyor

Eskişehir Olimpiyat Ormanı Genişliyor

Eskişehir Olimpiyat Ormanı Genişliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim