• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Eskişehir Bölgede Pazar Gecesine Kadar Kar Beklenmiyor

Eskişehir Bölgede Pazar Gecesine Kadar Kar Beklenmiyor
Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya'da pazar gününe kadar yağış beklenmediği, pazar günü...

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya'da pazar gününe kadar yağış beklenmediği, pazar günü gündüz başlayacak yağmur yağışının ise gece saatlerinde yerini kar yağışına bırakmasının beklendiği bildirildi.

Hava durumuyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, yapılan son meteorolojik tahmin ve analizlere göre bölgenin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinden çıkacağını kaydetti.

Yağışların hafta sonuna kara ara vereceğini ifade eden Tarınç, "Cuma, cumartesi ve pazar yani önümüzdeki 3 gün hava sıcaklıkları kademeli olarak artacak. Mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üstüne çıkacak. Güney ve Batı yönlerden lodos rüzgarının orta kuvvette yer yer kuvvetli esmesini bekliyoruz. Kütahya ve Eskişehir'de bu gece ve yarın sabah saatlerinde gece sıcaklıklarının sıfır derecenin atına düşmesini beklediğimizden buzlanma ve don konusunda özellikle bu gece ve yarın sabah saatlerinde dikkatli olunması gerektiği hususunda da uyarıyoruz" dedi.

KAR PAZAR GECESİ GELİYOR

"Hafta sonu bölgemiz, Balkanlar üstünden gelecek olan soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girecek" diyen Tarınç, şöyle devam etti:

"Bu yağışlı sistem pazar günü yağmur şeklinde başlayacak. Bursa, Bilecik ve Kütahya'da pazar günü yer yer kuvvetli yağmur şeklinde yağışlar bekliyoruz. Rüzgarın gece saatlerinde kuzeyli yönlere dönmesiyle bu yağışlar özellikle bölgemizde kar yağışı şeklinde devam edecek. Pazar gecesi ve pazartesi günü yine bölgemiz genelinde özellikle Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Bursa'nın iç kesimlerinde kar yağışı bekliyoruz. Pazartesi günü yani haftanın ilk iş günü sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin yer yer altına düşecek. Önümüzdeki hafta soğuk ve yağışlı hava etkili olacak."

Tarınç, Bursa Uludağ'da kar yüksekliğinin bugün itibariyle 75 santimetre olduğunu da sözlerine ekledi.

Eskişehir Bölgede Pazar Gecesine Kadar Kar Beklenmiyor

Eskişehir Bölgede Pazar Gecesine Kadar Kar Beklenmiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim