• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Eskişehir AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri

Eskişehir AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eskişehir İl Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Espark Alışveriş Merkezi (AVM)'de çeşitli...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eskişehir İl Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Espark Alışveriş Merkezi (AVM)'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Doğal afetler, yaşanılan en acı tecrübeler olarak tarih sayfalarında yerlerini alsalar da vatandaşlara sorumluluklarını unutturmamalı. Afete dirençli toplumlar oluşturarak depremler ve korunma yolları gibi önemli konularda toplumun her kesimine ulaşabilmek amacıyla her yıl "28 Şubat Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart "Deprem Haftasında" ekkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Eskişehir AFAD da Espark AVM içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gerçekleştirilen programlar kapsamında kurulan alanda, çocuklara "Deprem tehlike avı" konulu çizgi film ve videolar izlettirilerek minikler depreme karşı bilgilendirildi. Vatandaşlara ise açılan stantta broşür dağıtılırken "Yetişkinler için deprem" konulu sergide de doğal afet anında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

"YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYANIN ŞARTLARINI BİLMEK VE BUNLARI KABUL ETMEK GEREKİYOR"

Etkinliklerle alakalı bilgiler veren AFAD Eskişehir Müdürü Recep Bayar, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına bir takım çalışmalarının olduğunu bildirdi. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Bayar, "Alanda çocuklarımıza yönelik bir çizgi film gösterimiz var. Yetişkinlerimize yönelik afişlerimiz, bilgilendirme levhalarımızla, broşürlerimizle bilgilendirme çalışmalarımız var. Aynı zamanda çocuklarımıza balon ve deprem düdüğü gibi hediyelerimiz var. Toplumun her kesimine hitap etmeye çalışıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Yaşlılarımız ise tecrübelerimiz. Toplumun her kesimine "Afete hazır Türkiye" sloganıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız coğrafyanın şartlarını bilmek ve bunları kabul etmek gerekiyor. Bunlarla yaşamak zorundayız. Çocuklarımıza da olası bir afete karşı tedbirli yaşamayı öğretmek önemli" dedi.

AFAD ÇADIRI ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan Espark AVM dışına, vatandaşların dikkatini çekmek ve tanıtım amacıyla AFAD ile Türk Kızılayı iş birliği ile olası afetlerde kullanılmak üzere Avrupa standartlarında geliştirilen çadır kuruldu. 16 metrekare yaşam alanına sahip ve genel olarak geçici barınma amacının yanında 3 - 5 aylık kullanıma uygun olan 2 odalı çadırın, 4 mevsime de uygun olmasıyla dikkat çekiyor.

Eskişehir AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri

Eskişehir AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri

Eskişehir AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri

Eskişehir AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim