• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği Gülen okullarını ziyaret edin talimat kaldırıldı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği Gülen okullarını ziyaret edin talimat kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı döneminde büyükelçiliklere verdiği "Gülen cemaatinin açtığı Türk okullarını ziyaret edin" talimatının kalktığını söyledi.

KKTC ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, DEAŞ-IŞİD gibi örgütlerin içindeki Türk ve yabancı savaşçılar konusunda bilgileri verdi.

Çavuşoğlu, açıklamaları sırasında eski Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Bakanlığı döneminde verdiği cemaat okullarına ilişkin genelgenin de iptal edildiğini söyledi. 

Çavuşoğlu, Gül'un 2003 yılı nisan ayında bütün büyükelçiliklere verdiği, "okulların bir Türk müessesesi olarak tanıtılılarak, ziyaret edecek resmi heyetlere refakat edilmesi" talimatı için şöyle konuştu:

"Paralel Yapı, Amerika’da, Avrupa’da başka yerlerde Türkiye aleyhine ne kadar lobi varsa onlarla işbirliği yapıyor. Ermeni diasporasıyla birlikte çalışan kongre üyeleri ve senatörlerle dirsek temasındalar. Onlara bağış yapıyor, çok para harcıyorlar. Onlardan Türkiye aleyhine karar çıkarmalarını istiyorlar. Hepsi aşikar. ‘Türkiye’de demokrasi yok, diktatörlük var’ diyorlar. Bu bir algı operasyonu. Bunun böyle olmadığını anlatmak benim büyükelçimin görevi. Çünkü doğrudan Türkiye’yi karalıyorlar, Türkiye’nin imajını bozmaya dönük çalışma yapıyorlar. Buna karşı tedbirimizi alıyoruz. (Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde yurtdışındaki okulların ziyaret edilmesi ve himayesi noktasında talimat içeren yazısı) Ortadan kalktı. Bakanlığımız hedef alındı. Ondan sonra böyle bir yazının geçerliliği olmaz. "

Gül, 3847 sayılı genelgesinde cemaate ait okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nca desteklendiğini, öğretmenlerinin bakanlık tarafından atandığını vurgulamıştı. Yazıda cemaat okullarının büyükelçiler tarafından birer ticari kurum olarak değerlendirilmeleri ve bunları ziyaret edecek bakan ve milletvekillerine büyükelçilerin refakat etmeleri istenmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim