• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Eşi, şehidin özel eşyalarını gözyaşlarıyla bağışladı

Eşi, şehidin özel eşyalarını gözyaşlarıyla bağışladı
Şırnak'ta süren operasyonlar kapsamında 2 ay önce teröristlerle girilen çatışmada şehit olan polis memuru Osman Yurt'un eşi, şehidin özel eşyalarını...

Şırnak'ta süren operasyonlar kapsamında 2 ay önce teröristlerle girilen çatışmada şehit olan polis memuru Osman Yurt'un eşi, şehidin özel eşyalarını müzeye bağışladı. Acılı eş Rabia Yurt, eşinin montunu kendi elleriyle cansız mankene giydirdi. Eşinin özel eşyalarını yerleştirirken ise gözyaşlarını tutamadı.

Tarihler 9 Şubat'ı gösterirken Şırnak'tan Yurt ailesine acı bir haber ulaştı. Polis memuru Osman Yurt, Ordu Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yaparken geçici olarak Şırnak'a gönderildi. Cizre ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 44 yaşındaki Osman Yurt, bir gün sonra memleketinde toprağa verildi.

Şehidin Ordu'da bulunan eşi Rabia Yurt, Sivas'a gelerek şehidin özel eşyalarını Şehitler Müzesi'ne bağışladı. Şehidin babası İsa Yurt ile birlikte Yukarı Tekke'de bulunan Şehitler Müzesi'ne gelen şehit eşi, cansız mankene eşinin montunu kendi elleriyle giydirdi.

Camekan içine konulan cansız manken yanına şehidin fotoğrafı asılırken yanlarına ise şehidin özel eşyaları konuldu. Şehit Eşi Rabia Yurt, eşyaları kendi elleriyle yerleştirdi. O ana kadar kendini tutan acılı eş, bir anda gözyaşlarına boğuldu. Şehit eşini, şehidin babası İsa Yurt teselli etmeye çalıştı.

Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, ailenin şehit Polis Osman Yurt'un özel eşyalarını müzeye bağışmak istediğini anlatarak, "Şehidimizin yaşatılması için gerek derneğimiz olarak gerek millet olarak her zaman yüreğimizde taşıyoruz. Onların hiçbir zaman ölmediğini dinimizce de biliyoruz. Bunu gençlerimize, gelecek nesillerimize göstermek istiyoruz. Zaten bu duyguyla şehidimizin eşyalarını buraya koyduk. Tabi biz bundan sonraki süre içerisinde şehit gelmesini istemiyoruz. Tabii ki bu eşyaların konmasını da istemiyoruz ama maalesef son zamanlarda yaşadığımız olaylar nedeniyle bundan sonraki şehitlerimizin de eşyalarını da onlarını hatıralarını yaşatmak için buraya koyacağız. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Şehit babası İsa Yurt ise bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, "Milletimiz ve vatanımız sağ olsun" demekle yetindi.

Şehit ailesi daha sonra Polis Şehitliği'nde medfun bulunan şehit Osman Yurt'un kabrini ziyaret ederek dua etti. Aile, ayrıca Sivas'ın son şehidi Hakan Yurtoğlu'nun ailesine de başsağlığı diledi.Cihan

Eşi, şehidin özel eşyalarını gözyaşlarıyla bağışladı

Eşi, şehidin özel eşyalarını gözyaşlarıyla bağışladı

Eşi, şehidin özel eşyalarını gözyaşlarıyla bağışladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim