• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Esenler'de renkli 23 Nisan kutlaması

Esenler'de renkli 23 Nisan kutlaması
Esenler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul'un ilk Çocuk Sokağı'nda düzenlenen tören renkli görüntülere...

Esenler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul'un ilk Çocuk Sokağı'nda düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. Törene Azerbaycan, Türkmenistan ve Kırgızistan'dan gelen çocuklar katıldı.

Esenler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 7.si düzenlenen etkinlik farklı ülkelerden çocukları buluşturdu. Törene konuk ülke çocuklarını yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Davetliler birbirinden renkli görüntülere sahne olan törene yoğun ilgi gösterdi.

Milli kıyafetli Türkmen çocukların yerel dansları ile renk katıkları törende Azerbaycanlı çocuklar ise şiirleri ile bu coşkuya ortak oldu. Kırgız ekip de seslendirdikleri Kırgızca parça ile 23 Nisan törenine renk kattı.

Esenlerdeki hayata geçirilen ilk Çocuk Sokağı'ndaki tören Türk öğrencilerinin sunumuyla son buldu.

Törene katılan çocuklar, mutlu olduklarını ve töreni beğendiklerini söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" düzenlediklerini ifade etti. Türkiye'nin, çocuklara bir bayramın armağan edildiği tek ülke olduğunu dile getiren Başkan Göksu, "Bu sene 12 ülkeden 125 çocuk misafirimiz oldu. Bunlar kendi ülkelerinden un getiriyorlar, bunu burada mayalıyoruz, hamur yapıyoruz, sonra ekmek yapıp, çocuklarımız dünya liderlerine kendi duygularıyla gönderiyorlar. Ve diyorlar ki "Artık dünyada kan ve göz yaşı istemiyoruz, artık gökyüzüne baktığımız kuşları ve yıldızları görmek istiyoruz, bombaları görmek istemiyoruz diyorlar." diye konuştu.

Cihan

Esenler'de renkli 23 Nisan kutlaması

Esenler'de renkli 23 Nisan kutlaması

Esenler'de renkli 23 Nisan kutlaması

Esenler'de renkli 23 Nisan kutlaması

Esenler'de renkli 23 Nisan kutlaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim