• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Esenler’de Güvenlik Açığına Geçit Olmayacak

Esenler’de Güvenlik Açığına Geçit Olmayacak
"Huzur ve Güven Şehri İstanbul" projesinin ilk adımı Esenler'de atıldı.

"Huzur ve Güven Şehri İstanbul" projesinin ilk adımı Esenler'de atıldı. Çalışmalar kapsamında Esenler Belediyesi tarafından alınan araçlar ilçe emniyet müdürlüğüne düzenlenen törenle teslim edildi. Güvenliğin seferberlikle çözülmesi gerektiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler'in her bir sokağını huzur ve güven içinde gezilen bir şehir haline getirmek istiyoruz" dedi.

İstanbul'da yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin ve güvenliğinin arttırılması amacıyla hayata geçirilen Huzur ve Güven Şehri İstanbul Projesi kapsamında Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Proje ile Esenler'de her anne-babanın çocuğunu güven içinde gönderebileceği okul, park, sokak, ulaşım ve toplumsal yapı meydana getirmek hedeflenirken, bu amaçla, projenin ilk etabında alınan 8 adet motosiklet, 2 adet minibüs ve 2 adet otomobil, düzenlenen törenle Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Tören sonrası Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu emniyete hediye edilen araçlardan birinin direksiyonuna geçerek kısa süreli aracı kullandı.

"GÜVENLİK SEFERBERLİKLE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR MESELE"

Uzun süredir Esenler'de güvenlik projeleri üzerine çalışmalar yürütüldüğünü belirten Başkan Mehmet Tevfik Göksu, "Bir şehirde en önemli şey güvenlik biliyorsunuz. Bu güvenliğin sağlanması için emniyetimiz üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyor ama bizim de katkı sunmamız gerekiyor. Güvenlik meselesi seferberlikle çözülmesi gereken bir mesele. Bu anlamda bizim 5 ayaklı bir projemiz vardı. Birincisi güvenli okul. Esenler'de çok sayıda ailemiz var. Her aileyi ilgilendiren bir nokta. İkincisi güvenli park, üçüncüsü güvenli sokak, 4'üncüsü huzur timleri, sonuncusu da güvenli nesildi" dedi.

ESENLER'DE GÜVENLİK KAMERASI OLMAYAN EVLERE İŞ YERLERİNE RUHSAT YOK

Proje için ilk uygulamayı huzur timleri ile başlattıklarını sözlerine ekleyen Başkan Göksu, "Hızlı bir şekilde şehirde mobilize olmuş güvenlik ekipleri gerekiyordu. Bunun için çalışmaları tamamladık. Diğer bir nokta ise, güvenli okul projesi. Bu projeyi hayata geçiyoruz. Okulların bir çoğunda içeride kamera sistemi var ama dışarıda sokağı gören bir sistem yoktu. Bütün okulların dışını kamera sistemi ile donatıyoruz. Bu çerçevede Esenler'de her bir inşaata ruhsat verirken mutlak bir suretle her binanın güvenlik kamerası uygulamasını zorunlu hale getirdik. Bunu mutlaka istiyoruz. İş yeri açılırken ruhsat için yine güvenlik kamerasını zorunlu hale getirdik. Böylece okulla başladık, parklarla devam edeceğiz. Sonra sokak derken Esenler'in her bir sokağını huzur ve güven içinde gezilen bir şehir haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Esenler’de Güvenlik Açığına Geçit Olmayacak

Esenler’de Güvenlik Açığına Geçit Olmayacak

Esenler’de Güvenlik Açığına Geçit Olmayacak

Esenler’de Güvenlik Açığına Geçit Olmayacak

Esenler’de Güvenlik Açığına Geçit Olmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim