• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Eşeklere özgürlük sloganına 33 gözaltı

Amatör lig maçında kullanılan tezahüratı nedeniyle 33 kişi gözaltına alındı.
Karaman Belediyespor ve Kayseri Yolspor arasındaki BAL 5. Grup 3. hafta mücadelesi sırasında Karaman Belediyespor'u destekleyen 'Korsanlar' taraftar grubu, 38. dakikada yaptığı "Kahrolsun Kayseri Eşeklere Özgürlük" tezahüratından sonra polis tarafından stat dışına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan 33 taraftar Çarşı Polis Merkezi'ne götürülürken, burada 6222 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılarak serbest bırakıldı.
 
İşte Korsanlar Taraftar Grubu'nun basın açıklaması:
 
06.10.2013 tarihinde oynanan Karaman Belediyespor – Kayseri Yolspor BAL müsabakasının 38. dakikasında Korsanlar Taraftar grubundan kötü tezahürat yaptıkları gerekçesiyle 33 kişi göz altına alınmıştır. Korsanlar taraftar grubu olarak bizler uzun zamandır Karamanda bütün zorluklara rağmen, şahıs, kurum ve maddi çıkar gözetmeksizin, herhangi bir beklenti içerisinde olmadan mücadele eden bütün takımlarımızın "Karaman Gençlerbirliği, 70 Karamanspor, Ermenek Doğa ve Su Sporları Kulübü, Esnaf Barışspor ve Karaman Belediyespor kulüplerimizin" yanında olduk. Ancak, 6 Ekim Pazar günü oynanan karşılaşmada hak etmediğimiz şekilde emniyet güçleri tarafından maçtan zorla çıkarılıp gözaltına alındık.
 
LATİFE AMAÇLI YAPTIK
 
"Kahrolsun Kayseri, eşeklere özgürlük" tezahüratını yaptık.
Maçın ilk yarısında Türkiye'nin bütün tribünlerinde Kayseri ilinin herhangi bir takımıyla oynanılan karşılaşmalarda yapılan "Kahrolsun Kayseri, eşeklere özgürlük" tezahüratını yaptık. Bu tezahürat'ın küfür ve hakaret olduğu gerekçesiyle 33 arkadaşımıza yapılan işlemleri üzüntüyle izledik. Kayseri Yol Spora yönelik söylediğimiz bu tezahüratın tüm Türkiye tarafından stadyumlarda latife amaçlı söylendiğinin bilinmesini isteriz. Karaman'da 12. Adam olan Korsanlar Taraftar Grubuna destek OLMAYAN Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Emniyet Müdürümüze, ve Değerli Bürokratlarımıza teşekkür ederiz.
 
Maç esnasında emniyet güçleri tarafından yapılan kamera kayıtları yaşananların şahididir. Maç esnasında gerçekleşen gözaltı uygulaması maç kayıtları izlendikten yapılamaz mıydı? Maç esnasında alelacele yapılan gözaltılar taraftar gurubuna ve Karaman Belediye spora linç girişimi midir? Karaman Belediye Spor'un sezona iyi başlaması birilerini rahatsız mı etmektedir.
 
Yaşananlara karşı tepkisini ortaya koyan tribünlerdeki Karaman halkına teşekkür ederiz. Herkes tribünlerin sahipsiz olmadığını bilsin. Karaman halkına ve taraftarına potansiyel suçlu muamelesi yapılması inciticidir.
 
BİZE SAHİP ÇIKIN
 
Bu süreçte Karaman Belediye Spor'dan başta kulüp başkanı, olmak üzere hiçbir yönetici ve yetkili, arkadaşlarımızın yanında yer almadı. Bizler bu denli zor şartlarda karda, kışta, soğukta, deplasmanda içeride arma sevdasına takımımızın yanında yer almışken Karaman Belediyespor'lu yöneticilerin bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz.
 
Korsanlar Taraftar Grubu olarak bundan sonraki süreçte Karaman Belediyespor'un bütün iç saha ve dış saha maçlarında, maç saatinde ve sonrasında en yakın kolluk biriminde imza atacağız.
 
Tek sevdası Karaman'ın başarısı olan bizlerin, bundan sonra spor müsabakalarında yer alamayacak olmamız, 12. Adam olan taraftar grubumuzu büyük üzüntüye sokmuştur.
 
4 sezondur takım ve branş ayrımı yapmadan yanında olmuş olduğumuz takımları desteklerken Karaman halkına, büyüklerimize, bürokratlarımıza, yöneticilere vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim