• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

ESDER Başkanı Ali Güneş:

ESDER Başkanı Ali Güneş:
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO), TOBB Manavgat Genç Girişimciler Kurulu (GGK) tarafından düzenlenen kariyer sohbetlerinin konuğu Evrenseki Turizm...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO), TOBB Manavgat Genç Girişimciler Kurulu (GGK) tarafından düzenlenen kariyer sohbetlerinin konuğu Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliğ (ESDER) Başkanı Turizmci iş adamı Ali Güneş oldu. Güneş, genç girişimcilere Side'de turizmin başladığı yıllardan günümüze geçen süredeki gelişimi, iş hayatı, tecrübelerini geleceğe yönelik planlarını aktardı.

Turizm hayatına, genç yaşlarda, Side'de pansiyonculuk ile başladıklarını kaydeden Güneş, ilk zamanlarda, ailesine ait 8 odalı pansiyonlarına, her gün sabah erken saatlerden itibaren yerli veya yabancı turist bulmak amacıyla çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Genç yaşlardan itibaren girişimcilik ruhuyla çalışmasından dolayı geçmişte yılın genç iş adamı seçildiği ifade eden Güneş, aile şirketlerini kurduktan sonra, 1991 yılında 51 odalı ilk oteli Evrenseki'de yaptıklarını, günümüzde ise ailesine ait 3 adet 5 yıldızlı otel işlettiklerini belirtti.

MASİAD'ın kurucuları arasında olduğunu ifade eden Güneş, MATSO'nunda kurulmasında çok emeği olduğunu ifade etti. Güneş, eski ismi ile Side TUDER olan MASTOB'un kurucuları arasında olduğunu ve hala yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürüttüğünü kaydetti.

Genç girişimcilerin sorularını da yanıtlayan Güneş, bölgenin turizm hizmetleri kalitesi açısından Türkiye'nin en iyi yerlerinden birisi olduğunun söyledi. Güneş, Manavgat -Side turizm destinasyonu olarak anlık riskleri engelleme ve çözüm üretme kabiliyetlerinin yüksek olduğunu belirtti.

Kariyer Sohbetleri sonunda Güneş'e, MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ve TOBB Antalya GGK İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Tanır tarafından, günün anısına plaket takdim edildi.

ESDER Başkanı Ali Güneş:

ESDER Başkanı Ali Güneş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim