• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Esad'dan Putin'e Ateşkes Sözü

Esad'dan Putin'e Ateşkes Sözü
Putin ve Beşar Esad telefonda görüştü. Esad, Ateşkesin uygulanmasını teşvik etmeye hazır olduğunu ancak terörist gruplar ile mücadelenin sürdüreceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Kremlin'den yapılan açıklamada görüşmede ABD ve Rusya arasında anlaşmaya varılan ateşkes etrafında Suriye krizinin görüşüldüğü belirtildi.

ATEŞKES SÖZÜ

Kremlin Basın Servisi'nden yapılan yazılı açıklamada "Görüşmede ateşkes konusundaki Rus-Amerikan anlaşmasının uygulanması bağlamında Suriye krizinin çeşitli yönleri ele alındı. Beşar Esad, anlaşmayı Suriye'de siyasi bir çözüm yönünde atılmış bir önemli bir adım olarak değerlendirdiğini söyledi. Özellikle Esad, Suriye hükümetinin ateşkesin uygulanmasını teşvik etmeye hazır olduğunu teyit etti." denildi.

"TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK"

Görüşmede Putin ve Esad'ın, IŞİD ve El Nusra ve BM'nin terör örgütleri listesinde yer alan diğer terörist gruplar ile taviz verilmeden bir mücadelenin sürdürülmesini teyit ettikleri de vurgulandı.

KERYY: ÇATIŞMALAR SÜRERSE SURİYE BÖLÜNÜR

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de çatışmaların devam etmesi halinde ülkeyi bir bütün olarak tutmakta geç kalınabileceğini söyledi. ABD Senatosu Dışişleri Komitesi'nde konuşan Kerry, "Daha fazla beklediğimiz taktirde Suriye'yi bir bütün halinde tutma konusunda geç kalabiliriz." dedi.

Kerry, önümüzdeki iki ay içerisinde Beşar Esad'ın "geçiş hükümetinin formasyonu hususunda ciddi kararlar" alması gerektiğini açıkladı.

B PLANI TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Haftasonu başlaması planlanan geçici ateşkesin işe yarayıp yaramayacağı sorulan ABD Dışişleri Bakanı, "Kanıt önümüzdeki günlerde atılacak adımlar olacak." diye konuştu. Kerry, diplomatik girişimler işe yaramadığı taktirde Washington'ın bir B planı üzerinde çalıştığını aktardı. John Kerry, "Masada başarılı olmadığımız taktirde B planı hakkında ciddi bir tartışma devam ediyor." ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim