• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Erzurum’dan Türkmenlere Yardım Eli

Erzurum’dan Türkmenlere Yardım Eli
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Hayrat İnsani Yardım Derneği ile ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası çerçevesinde 6 tırdan oluşan yardım malzemesi,...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Hayrat İnsani Yardım Derneği ile ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası çerçevesinde 6 tırdan oluşan yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi. "Haydi Erzurum kardeşlik vakti, Bayırbucak Türkmenleri seni bekliyor" sloganıyla toplanan un, gıda, süt, bebek maması, bebek bezi, battaniye, nevresim ve çeşitli yardım malzemeleri soydaşlarımıza dualarla yollandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, "Bizim millet olarak önemli vazifelerimiz var. Önce Allah'ın bize vermiş olduğu nimetlerden zekâtımızı, sadakamızı ve diğer yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız gerekiyor" dedi. Ülkemizin etrafının bir ateş çemberi olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen şunları söyledi: "Geçmişte Osmanlı bakiyesi olan Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Kafkasya'da bizim kardeşlerimiz kimi dönem büyük zulüm, ıstırap ve önemli hadiseler yaşadı. Şimdi de Ortadoğu'da, Irak'ta, Suriye'de gerek Türkmen gerek Kürt gerekse de Arap kardeşlerimiz hatta Müslüman olmayan diğer guruplar buralarda büyük sıkıntı yaşıyor. Biz ülke olarak yardım etmek için kapılarımızı açtık, tüm imkânlarımızı seferber ettik. AK Partili Belediyeler olarak yardım kuruluşlarımızla beraber buralara yardım elimizi uzatıyoruz, bu yardımları bölgeye ulaştırıyoruz. Bu toplanan yardımlarda hayırseverlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve Büyükşehir Belediyemizin başta nakliye olmak üzere katkısı var. Dün, Osmanlı toprakları işgal edildiği dönemde Pakistan'dan, Afganistan'dan, dünyanın birçok yerindeki Müslüman ablalarımız, kız kardeşlerimiz takılarını, bileziklerini "Osmanlı düşmesin" diye bu topraklara gönderdi. Allah onlardan razı olsun. Şimdi o kardeşlerimizin torunları birçok yerde bizden yardım bekliyor. Devletimiz TİKA kanalıyla bu Osmanlı bakiyesi olan topraklarda Müslüman topluluklara gerekse de Müslüman olmayan topluluklara su kuyuları açıyor, yollar yapıyor, hastaneler, okullar, camiler yapıyor. Şimdi bizde bu kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Bunun akabinde AK Partili Belediyeler olarak aramızda görev bölümü yaptık. Dedik ki; "Güneydoğu Anadolu'muzda bir sıkıntı yaşanıyor. Orada yaşayan kardeşlerimiz sıkıntı içerisinde. Bu kardeşlerimize yardımda bulunmak için harekete geçtik. İlçe ilçe görev bölümü yaptık. Biz, Siirt Eruh ilçesinden sorumluyuz. Kısa zamanda oraya 2 tır gıda ve diğer yardım malzemeleri göndereceğiz. Bu bizim aramızdaki bir dayanışmadır."

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR"

Başkan Mehmet Sekmen, soydaşlarımıza çağrıda bulunarak, "Erzurum'dan sesleniyoruz, Türkmen kardeşlerim yalnız değilsiniz" dedi. "Hangi kardeşimizin derdi varsa onun derdi bizim derdimizdir" diyen Sekmen, şöyle devam etti: "Bütün müminler kardeştir. Mümin derken, bunun Türk'ü de, Kürt'ü de, Arap'ı da, Acem'i de, Çerkez'i de hep beraberdir. Yeter ki vatanımızda bölücülük yapmasın, yıkıcılık yapmasın. Biz bu vatanda kardeşler topluluğuyuz. Bizim Eruh'a yardımlarımız aralıklarla devam edecek. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), "Şarktaki bir müminin ayağına diken batsa garptaki mümin bu acıyı hissetmezse kâmil manada iman etmiş sayılmaz" diye buyuruyor. Bunun için biz oradaki kardeşlerimizin acısını, ıstırabını duyuyoruz. Yardım yapan, emeği geçen bütün hayırsever hemşerilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz Erzurum'umuzda bir bütünüz. Bizim Erzurum'umuzda ayrımız ve gayrımız yoktur. Benim için Hınıs'ta bir İspir de bir, Çat da bir Aşkale de bir, Oltu da bir Tekman da birdir, ayrım yapmadık yapmayacağız. Seçimlerden sonra Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na " Sayın Başbakanım şu bölgelerden az oy aldık" dediğim zaman Başbakanımız, "Mehmetciğim ayrım yok! Oy almaya bilirsin, amma hizmet götürmek zorundasın" dedi. Bunu Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bizzat bana söyledi. Yine Buraya aday olarak gelirken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana, "Mehmetciğim güney ilçeleri sana emanet. Oradaki kardeşlerimizle yakinen ilgilenmeni istiyorum" dedi. Liderlerimiz bize böyle emrediyorlar. Zaten bu da bizim vazifemiz. İnşallah bu bölgelerimizde de bu sene büyük hizmet atağına girişeceğiz. Yardım tırlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. 12 Mart'a kadar 25 tır daha hazırlayacağız. Allah bu yardımlarımızı hayırlı uğurlu etsin, yollarını açık etsin. Allah hayrımızı, hasenatımızı kabul etsin." Hayrat İnsani Yardım Derneği adına konuşanı Ahmet Aykılıç da, "Dünya dört bir yanda yaşanan zulme sessiz kalıyor. Biz bu sessizliğin karşısında elimizle, dilimizle ve kalbimizle mazlumların yanında yer alıyoruz. Dünyanın her tarafında, yardım götürdüğümüz her yerde devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza dualar ediliyor. İşte bu dualar sayesinde inşallah ülkemiz etrafını saran bu ateş çemberinden kurtulup, rahat günlere ulaşacaktır. Bu yardımları yapan hemşerilerimize ve yardımların yerine ulaşması için destek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından 6 tırdan oluşan konvoy Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürmek için yola çıktı.

Erzurum’dan Türkmenlere Yardım Eli

Erzurum’dan Türkmenlere Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim