• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi Kuruldu

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi Kuruldu
Erzurum'da Genç İş Adamları Meclisi kuruldu. Başkanlığı'nı Kağan Alparslan Çakır'ın yaptığı meclis, Erzurum ekonomisine katkı sağlamak, genç iç...

Erzurum'da Genç İş Adamları Meclisi kuruldu. Başkanlığı'nı Kağan Alparslan Çakır'ın yaptığı meclis, Erzurum ekonomisine katkı sağlamak, genç iç adamları bir araya getirmek ve şehrin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor.

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi, yapılan olağan genel kurul ile yönetimini belirledi. Başkanlığa Kağan Alparslan Çakır, Başkan Yardımcılığına Tuğra Ömer Eşrefoğlu, Genel Sekreterliğe ise F. Berat Arslan seçildi. Yönetim kadrosunda Mehmet Gürçay Ceylan Sayman, Aykut Ağ, Muhammet Uçan ve Yasin Şeker ise kurucu üye olarak atandı.

Olağan kurulun ardından konuşan Erzurum Genç İş Adamları Meclisi Başkanı Kağan Alparslan Çakır, amaçlarının Erzurum ekonomisine katkı sağlayarak, yeni iş imkanları sağlamak olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerini ifade eden Çakır, Erzurum ekonomisinde genç iş adamlarına büyük işler düştüğünü kaydetti. Şehrin iş olanaklarının azlığı nedeniyle her yıl göç verdiğine dikkat çeken Çakır, "Şehrimizdeki genç iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla Erzurum Genç İş Adamları Meclisi'ni kurmuş bulunuyoruz. Tamamen bağımsız olan meclisimize katılmak isteyen arkadaşlarımızı, aramıza bekliyoruz. Öncelikli hedefimiz iş olanaklarının arttırılması ve istihdamdır. Çünkü bu şehrin en büyük sorunu işsizlik. İnsanlar durduk yere göç etmiyorlar. İş adamlarına, sanayi kuruluşlarına ve diğer kamu kurumlarına bir dizi ziyarette bulunacağız. Ortak paydada buluşarak bu şehrin sorunlarına çözüm üreteceğiz" dedi.

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi Başkan Yardımcısı Tuğra Ömer Eşrefoğlu da, Erzurum ekonomisinde yön vermeyi hedeflediklerini belirterek, "Şehrimizin ekonomisine yön veren firmalarımızın genç temsilcileri aracılığıyla; şehir içi - şehir dışı pazarların ve piyasaların araştırılarak firmalarımızın geliştirilmesine; üreticimizden-tüketicimize, satıcımızdan-alıcımıza uzanan yolların sorunsuz olarak Meclisimiz sayesinde açılmasına; genç üyelerimizin uygun şartlarda iş yapabilecekleri çevrelerin ve uygun ortamların oluşturulmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmak. Şehrimizdeki sektörler arasında iletişim kurarak, kurdurarak ülke ekonomisinin sektörel bazdaki önce mikro sonra makro dengelerin sorunsuz bir tarzda oluşması için çalışmalar yapmak. Bu unsurlar çerçevesinde Meclisimiz bünyesinde bulunan genç üyelerimiz ile sosyal projeler üreterek toplumumuza kültürel ve sosyal anlamda katkı sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi Genel Sekreteri F. Berat Arslan ise, şehrin en büyük sorununun istihdam ve işsizlik olduğuna vurgu yaparak, Erzurum'a katkı sağlamak isteyen tüm genç iş adamlarını meclis çatısı altında toplanmaya davet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim