• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Erzincan Da 2016 Proje Teklif Çağrısı

Erzincan Da 2016 Proje Teklif Çağrısı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan 2016 yılı mali destek programı tanıtım toplantısı yapıldı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan 2016 yılı mali destek programı tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Süleyman Kahraman, 2016 yılında bölgeye 10 milyon TL mali destek sağlanacağını açıkladı.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgeye Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları Erzincan Toplantısı, belediye çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı. Vali Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, kurum amirleri e vatandaşlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak bilgi veren KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, destek programlarından kimlerin faydalanabileceğini ve hangi yatırımları kapsadığını özetledi. Daha sonra söz alan Vali Süleyman Kahraman, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin coğrafi avantajları nedeniyle önemli bir yere sahip olduklarına dikkat çekerek,

Ajansın bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması için gayret gösterildiğini kaydetti. Toplantının amacının proje teklif çağrısı olduğuna değinen Vali Süleyman Kahraman, "2010 yılından itibaren mali ve teknik destekler kapsamında bölgeye yaklaşık 70 milyon TL hibe desteği sağlanmıştır. Eş finansman ile birlikte, projeler aracılığıyla bölgede yaklaşık 130 milyon TL'lik ekonomik hareketlilik oluşmuştur. 2016 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle Bölgeye 10 milyon TL mali destek sağlanacaktır" diye konuştu.

Erzincan'da 2010 yılından günümüze kadar 636 proje başvurusunun gerçekleştirildiğini ve başarılı bulunan 192 projeye mali destek sağlandığını kaydeden Vali Kahraman " Tüm bu projeler kanalıyla Erzincan'a yaklaşık 24 milyon TL destek aktarılmıştır. Ekonomik potansiyelimiz göz önüne alındığında mevcut proje teklif çağrısı, içeriği itibariyle ilimiz için önemli bir fırsattır." Dedi

Vali Kahraman'ın konuşmasının ardından Ajans temsilcileri ile katılımcılar arasında karşılıklı soru - cevap programına geçildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim