• BIST 9897.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Ertan: Hayal kırıklığına uğradık

Ertan: Hayal kırıklığına uğradık
Türk Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Arda Ertan, yaptığı yazılı basın açıklamasında 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısında hayal...

Türk Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Arda Ertan, yaptığı yazılı basın açıklamasında 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısında hayal kırıklığını uğradıklarını söyledi.

Ertan, "Eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde eğitim sistemimizdeki birçok sorunun halen giderilemediğini görmek bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Ülke genelinde yıllardır devam eden öğretmen açığı bu dönemde de en önemli sorunların başında gelmektedir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmen açığının 95 bin 624 olduğunu açıklamasına rağmen Bakanlık 2016 yılının Şubat ayında yapacağı toplam atama sayısı ise 30 bin olacaktır. Bu rakam ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır." dedi.

Ülkede 80 bin civarında ücretli öğretmenin görev yaptığını dile getiren Ertan, açıklamasına şöyle devam etti: "Öğretmenlik mesleğinin bu şekilde yürütülemeyeceğini sendika olarak her fırsatta dile getirsek de hükümet bu taşeron zihniyetten vazgeçmemekte, birçok öğretmeni düşük ücret karşılığında çalıştırarak mağduriyetlere sebebiyet vermektedir. Okullarımızda geçtiğimiz yıl yapılan yönetici kıyımının eğitim-öğretim hayatımıza olumsuz etkisi bu yıl daha net olarak görülmüştür. Torpille yapılan yönetici görevlendirmeleri sonucunda okullarımızda çalışma barışı bozulmuş, verimlilik ve kalite hızla düşüş göstermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyla ilgili açılan davalarda aleyhine çıkan yargı kararlarını uygulamamakta diretmiştir. Bakanlığın hukuk tanımaz tavrı, eğitim çalışanları arasında adalet duygusunun yok olmasına ve ciddi bir güven kaybına neden olmuştur."

Ertan, açıklamasında ayrıca şunları ifade etti: "Özel okullara öğrenci başına 2 bin 680 TL ila 3 bin 750 TL arasında teşvik veren Bakanlık, kendi öz okullarına yeterli ödenek ayırmadığı için bazı okullarda hizmetli personel bile bulunmamakta, okulun temizliği öğretmenlerin, idarecilerin kendi imkânlarıyla yapılmaya çalışılmaktadır. Bu durum okullar arasında uçurumlar yaratmıştır. Maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarının gittiği okulların ihtiyaçları veliler tarafından büyük oranda karşılanırken, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının gittiği okullar adeta dökülmektedir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim