• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Ersun Yanal: “Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı”

Ersun Yanal: “Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı”
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı ve bunu başarabilecek bir takım olmalı. O takımı tercih ettiğimiz için...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı ve bunu başarabilecek bir takım olmalı. O takımı tercih ettiğimiz için bu süreçte sancılar yaşanıyor. O yüzden onlar kadar bunun sorumlusu da benim" dedi.

Trabzonspopr, deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Çorum Belediyespor'u normal süresi 1-1 biten maçta 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası iki takımın da teknik adamları mücadeleye değerlendirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bu tür maçları oynamanın zor olduğunu belirterek, defalarca bu tür maçlarda sürprizlerle karşılaştıklarını söyledi. Özellikle kendileri gibi takım olma yolunda mücadele eden bir ekip için bunun oldukça zor olduğunu dile getiren Yanal, "Yetenekli oyunculardan kurulu bir takımız. Güvendiğim, inandığım oyuncularım var. Bu oyuncuların iyi şeyler de yapacağını düşünüyorum. Onların takıma olan katkılarının, takım bütünlüğü içinde, takım oyunu geliştiğinde çok daha önemli işler yapabileceğine inanıyorum. Sancılı bir zamandan geçiyoruz. Bunu en iyi şekilde geçirmek ve en kısa zamanda bunu yapabilmek bizim işimiz. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

"Serdar hoca iyi bir takım kurmuş"

Çorum Belediyespor ile ilgili görüşlerini de açıklayan Yanal, "Çorum Belediyespor'a gelince Serdar hoca iyi bir takım kurmuş. 3. Lig'de şampiyonluğa oynuyorlar. Onlar maçın ritmini istedikleri gibi kullandılar. Çok fazla top ayaklarında olmasa da çok iyi mücadele ettiler. Birçok oyuncusunu da oynatmadığını ve eksik olduğunu da biliyorum. Umarım onlar da arzu ettikleri yere en kısa zamanda ulaşırlar. Genç yetenekli bir teknik direktör yolu açık olsun. Bize gelince; biz de gruplara kaldık. Yetenekli oyuncularla takımımızı kısa sürede takım haline getirmek içeride ne kadar fazla oyuncuyu takım içerisine katarsak, onların yeteneklerinden faydalanarak bu süreci hızlandırırsak, bizim için o kadar iyi olacak" ifadelerini kullandı.

"Çaykur Rizespor maçı kolay olmayacak"

Hafta sonu oynayacakları Çaykur Rizespor maçı hakkında da değerlendirme de bulunan Yanal, "Hafta sonu zorlu bir maç oynayacağız. Rizespor maçı kolay maç olmayacak. Kendi sahamızda oynayacağımız için bizim için dezavantajlı tarafları da var avantajlı tarafları da var. Taraftarlarımızın bu süreçte desteğini arkamızda hissediyoruz. Onlar oldukça bize destek oldular. Olmaya devam ediyorlar. Onlarla birlikte hafta sonu iyi mücadele eden, koşan, savaşan iyi bir Trabzonspor görüntüsüyle yer almak hafta sonu iyi geçirmek ve artık bundan sonra takım olma yolunda birçok edinemediğimiz özellikleri hızla geliştirerek devam etmeliyiz" dedi.

"Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı"

Bir gazetecinin, "Bu maçta ligde şans vermediğiniz bazı oyuncuları oynattınız. Onlarını nasıl gördünüz?" yönündeki soruya ise Yanal, "O oyunculardan çok bugün takımı nasıl buldun dersen tabi ki onların katkısı bugün sahadaki yapısı, rakibine olan sağlayamadığı ritmi eleştirecek çok yönü var. Her şeyden öte benim oyuncularımı acımasızca eleştirdiğim oluyor. Kendi içerimizde bunu yapıyoruz. Kamuoyu karşısında samimi olarak söylüyorum çok yetenekli ve genç oyunculara sahibiz. Önemli oyuncularımız var. Kendi ülkelerinde ve bizim ülkemizde milli takımda oynayabilecek kapasitede oyuncularımız var. Dolaysıyla bunları takım halinde yaptığınızda burada gördüğünüz manzaradan daha farklı bir manzara seyredeceğimize inanıyorum. O yüzden bazı şeylerden taviz vermemek gerekiyor. Belki oyunu çok daha hızlı çevirebiliriz ama bizim de bir tercihimiz var. Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı ve bunu başarabilecek sahada yer alabilecek bir takım olmalı. O takımı tercih ettiğimiz için bu süreçte sancılar yaşanıyor. O yüzden onlar kadar bunun sorumlusu da benim. Ben bu sorumluluğu üzerime alarak devam ediyorum. Bu oyuncularımızın performansını en kısa zamanda en iyi şekilde yapmak için iyi mesai harcıyoruz. Bu sancılı süreçler hep olmuştur. Onun sonunda güzel günler vardır" sözleriyle yanıtladı.

Yanal, "Galatasaray maçından sonra bu maçta motivasyon sıkıntısı yaşandığını düşünüyor musunuz?" yönündeki soruya ise, "Anlatmak istediklerimin içerisinden aslından bir çok şey çıkarabiliriz. Motivasyon demeyelim. Maça çıktığımızda otomatik olarak bir şeyler yerine gelir ve oynanmaya başlar. Bu gibi eksiklerimiz var. Bunlar giderildiğinde daha iyi olacağız" açıklamasıyla yanıt verdi.

Çorum Belediyespor cephesi

Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt ise yorucu ve yoğun maçtan çıktıklarını belirterek, Trabzonspor'u tebrik etti.

Elendiklerini ancak ligde büyük hedeflerinin olduğunu açıklayan Bozkurt, "Maç öncesi oyuncularımızla konuştuk. Biz ne kadar geri çekilirsek Trabzonspor ne kadar topa hakim olursa, bizim için o kadar tehlikeli olacağını biliyorduk. Eğer biz top oynamaya kalkarsak, ayağa pas yaparsak pozisyon üreteceğimizi de biliyoruz. Biz kendi ligimizde de böyle oynuyoruz. Ayağa oynayan bir takımız. Onun aynısını oynamaya çalıştık. İlk yarıda bazen bunda etkili olduk. İkinci yarı Trabzonspor ciddi baskı kurdu üzerimizde. O dakikalarda oyunu soğutamadık. Biraz pas yapabilsek belki pozisyonlar bulabilirdik ama olmayınca geri kaçınca ister istemez fizik gücü ortaya çıkıyor. Trabzonspor'un etkili oyuncuları var. Gölü buldular. Maçta galipken yüksek motivasyonda oynuyorsunuz. Beraberlik olduktan sonra Trabzonspor karşısında oyuncuların moral motivasyonu düşebiliyor. Oyundan düşmeler de olabiliyor. Uzatma dakikalarında golü yedikten sonra cevap veremedik. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. İyi oynadılar. İyi işler çıkardılar. Bizim hedefimiz lig. Ligde büyük hedeflerimiz var. Şampiyon olacak bir kadro kurmuş bulunmaktayız. İnşallah sezon sonunda bu şehre bir şampiyonluk yaşatırız" diye konuştu.

Ersun Yanal: “Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı”

Ersun Yanal: “Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim