• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Erkunt Konya Fuarında Yeni Yıldızlarını Tanıtıyor

Erkunt Konya Fuarında Yeni Yıldızlarını Tanıtıyor
Erkunt Traktör, 2016 yılına özel traktörlerini Konya Fuarında çiftçilere tanıtmak için hazırlıklarını tamamladı.

Erkunt Traktör, 2016 yılına özel traktörlerini Konya Fuarında çiftçilere tanıtmak için hazırlıklarını tamamladı.

Aralık ayında Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından AR-GE merkezi olarak kabul edilen Erkunt Traktör, 34 kişilik genç ve dinamik mühendis ekibiyle gece gündüz çalışarak yine çiftçilerin önerileriyle tasarladığı yeni modelini piyasaya sundu. Konya Tarım Fuarında sergilenecek olan yeni modellerde elektronik düğmeli buçuklu vites sistemi, mekatronik ileri geri ve daha birçok yeniliğini de sunacak olan Erkunt Traktör, kalabalık bir ekip ile 6 numaralı holde çiftçilerle buluşacak.

Erkunt Traktör Genel Müdür Yardımcısı Tolga Saylan, AR-GE çalışmalarına ve çiftçinin taleplerine kulak vererek tasarımlarına yön vermeyi ilke edindiklerini, 12 yıl boyunca geliştirdiği toplam 90'ın üzerinde modeli bulunduğunu söyledi. Merakla beklenen modelleri yakından incelemek isteyen tüm çiftçileri fuara davet eden Genel Müdür Yardımcısı Tolga Saylan, "2016 yılında piyasaya sunulan 55 ve 110 beygir gücü arasında yer alan tarla tipi tüm traktör modellerine eklenen yeni özellikler, çiftçilerin istekleri doğrultusunda planlanarak tasarlandı. Ayrıca Erkunt, 4 yeni ürününü piyasaya sunarak ürün yelpazesini daha da zenginleştirdi" diye konuştu.

Saylan, 12 yıl önce bu yola çıktığında çok küçük bir ekip ile yalnızca iki traktör üretebildiklerini belirterek şunları söyledi: "O iki traktörü üretebilmek için bile bütün Anadolu'yu gezmiş ve çiftçilerin gerçekten ihtiyaç duyduğu makinenin nasıl tasarlanabileceğine dair çözüm aramıştık. Bütün bu çabalarımız Erkunt'u "Çiftçinin Gücü ve Kıymetlisi" yaptı. Ayrıca sadece satış adetlerimizi ve kârımızı da düşünmedik; artan dünya nüfusunun, azalan tarım alanlarının ve değişen iklimin de farkında olarak ilerledik. İşte bugün buradayız; 95 modelimiz var ve biz bunu daha da geliştirmeye, daha özel ihtiyaçlar için belirli özelliklere sahip traktörler üretmeye çalışıyoruz. Yine bu yüzden AR-GE merkezi olduk, AR-GE'ye ayırdığımız bütçeyi yüzde 2'den yüzde 8'e çıkarttık. Ülkemizin değerli akademisyenleri ile birlikte yeni çalışmanın önemine inanıyor, onlarla sık sık fikir paylaşımı yapıyoruz."

Saylan, Erkunt Traktörün AR-GE stratejisini besleyen en önemli kaynağın, nihai tüketiciden gelen geri bildirimler olduğunu söyledi. Erkunt Traktör'ün bu geri bildirimleri dikkate alarak yeni fikirleri etkin bir şekilde üretim süreçlerine aktardığını belirten Tolga Saylan, "Erkunt Traktör'ün AR-GE stratejisinde, "inovasyon" dendiğinde hem yurt içi hem de yurt dışında ilk akla gelen firmalardan biri haline gelmek ideali var. Firmamızın, bu ideale ulaşmak için ihtiyaç duyulan yenilikçi düşünce ortamını ülkemizin genç mühendislerine sunabiliyor olması da gurur verici" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim