• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Erkilet ‘Kedi Bacağı’ tanıtıldı

Erkilet ‘Kedi Bacağı’ tanıtıldı
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın da katılımıyla pekmez sucuğu olarak bilinen Erkilet Kedi Bacağı'nın tanıtımı yapıldı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın da katılımıyla pekmez sucuğu olarak bilinen Erkilet Kedi Bacağı'nın tanıtımı yapıldı.

Eski Erkilet Belediye binası önünde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Erkilet Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Arıcan "Kedi bacağı" isminin nereden geldiğini anlatarak, "150 kelimeye yakın "Erkiletçe" dediğimiz kendi aramızda genelde ticari dil olarak kullanılan bir dilimiz var. Cevizli köfter sucuğu olan gerçek ismi, zaman içerisinde Erkiletçe'ye de çevrilerek kedinin de biraz ayağına benzediği için "Kedi bacağı" ismini almıştır" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, belediye olarak her geçen gün vatandaşın takdirini toplamaya devam ettiklerini ifade ederek, "Belediyelerin çalışma alanları nerelerdir, ne işler yaparlar sorularını herkese sorsak genel tanımı ile şu cevapları alırız. Yol, kaldırım yapmak, imar çalışmaları ile düzenli şehirleşmeyi sağlamak, parklar, oyun alanları ve sosyal donatılar inşa etmek, evsel atıkların bertarafı, çevrenin temizlenmesi, yolların, kaldırımların süpürülmesi ilk anda aklımıza gelecek belediye çalışmaları alanlarına giren işler olarak cevaplandırılacaktır. Kısaca yerel yönetimler insanların fiziki ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri çevre oluşturmak ve insanların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapan birimler olarak tanımlanır. Kamuoyunda oluşan yerleşik algıda belediye vatandaşın her işine koşan, beklentilerini elinden geldiğince karşılayan, vatandaşa hizmet ulaştıran, diğer birimlerle koordinasyon sağlayan bir kurumdur. Bu bakış belediyelerin sadece kendi sorumluluk alanındaki işleri yapmakla kalmayarak, şehirde yaşayan herkesin açık kapısı olmuştur. Biz de bu beklentileri karşılamak için vatandaş ile iç içe olan, onun derdiyle dertlenen, şehri birlikte yöneten bir belediye olduk. Bu noktadan hareket ile kurduğumuz çözüm merkezimiz hemşehrilerimizle aramızdaki yeni bir iletişim köprüsü oldu. Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşı dinleyen, anlayan, çözüm üreten Kocasinan Belediyesi olarak her geçen gün sizlerin takdirini toplamaya, beğenisini artırmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz yeni Kayseri'yi Kocasinan'da kurmak"

Hedeflere ulaşmak için çalıştıklarının altını çizen Çolakbayrakdar, "Biliyoruz ki gerçeklerimizle yüzleşmeden çözüm üretemeyiz. Öncelikle mevcut durumumuzu tespit ettik, eksiklerimizi, imkanlarımızı ve hedeflerimizi ortaya koyduk. Mevcut durumumuzdan hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak her türlü imkanımızın olduğunu gördük. Yapmamız gereken çalışarak hedeflerimize ulaşmak. Yani yeni Kayseri'yi Kocasinan'da kurmak. Bu inançla var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

"İnşallah yöresel isimlerimiz ülkemizde ve dünyada tanınan ürünler haline gelir"

Kedi Bacağı'nın sağlığa faydalarından da bahseden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Yaygın olarak kullanılan yöresel ismi kedi bacağıdır. Bizce de böyle olması ve bu şekilde anılması gelecek kuşaklara bir kültür mirası olarak orijinal ismiyle bırakılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim. İnşallah bu çalışmalarımız karşılık bulur ve ilçelerimize özgü bu yöresel isimlerimiz ülkemizde ve dünyada tanınan ürünler haline gelir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çolakbayrakdar ve beraberindekiler, kazanda kaynatılan un ve üzüm şiresinin kaynatılması sonucunda meydana gelen özel karışımın bulunduğu yere gelerek, kedi bacağı yapmak için cevizle sarılı ipi kazana batırdı. Programın sonunda dağıtılan Kedi Bacağı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Baro Başkanı Cavit Dursun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erkilet ‘Kedi Bacağı’ tanıtıldı

Erkilet ‘Kedi Bacağı’ tanıtıldı

Erkilet ‘Kedi Bacağı’ tanıtıldı

Erkilet ‘Kedi Bacağı’ tanıtıldı

Erkilet ‘Kedi Bacağı’ tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim