• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

"Erkeklerle Kadınlarda Burun Ameliyatları Farklı Olmalıdır"

"Erkeklerle Kadınlarda Burun Ameliyatları Farklı Olmalıdır"
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, erkeklerde ve kadınlarda burun ameliyatlarının farklı olması gerektiğini söyledi.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, erkeklerde ve kadınlarda burun ameliyatlarının farklı olması gerektiğini söyledi.

Güzel burun denince eskiden herkesin aklına küçük, ucu sivri ve havada, burun sırtı kayık ve biblo gibi duran burunlar geldiğini anlatan Op. Dr. Belma Şahin, "Şimdilerde burunla ilgili bu algı çok değişti. Günümüzde insanlar doğal, tek düze olmayan, kişinin yüz hatlarıyla orantı içerisinde olan doğal burunları güzel buluyor. Şekil bozukluğu ile nefes alma problemi de var ise, burun estetiği ile birlikte kıkırdak, kemik ve mukozal yapılar yüz ile uyumlu olucak şekilde açı, büyüklük ve konum açısından tekrar yapılandırılıp bu bozukluklar giderilebilir. Özetle burun estetiği ile burnun boyutları, açıları, kıvrımları ve oranları değiştirilerek burna yeniden şekil verilebilir" dedi.

Erkeklerde ve kadınlarda burun ameliyatlarının farklı olması gerektiğini kaydeden Op.Dr.Belma Şahin, "Erkeğe derin burun kökü, yuvarlak burun ucu ve kavisli burun sırtını yakıştırmıyorum, erkeksi görünüm için burun kökünü daha yüksek, burun sırtının daha düz ve burun ucunun daha ince olması gerektiğine inanıyorum. Kadın ve erkeğin burun ucu kalkıklığını belirleyen açılar da farklı olmalıdır. İlk görüşmede burun içi ve dışı ayrıntılı bir şekilde muayene edilir. Ek bir hastalık ve problem var ise bu aşamada tespit edilir. Ameliyat için farklı açılardan fotoğraf çekilir ve bu pozlar rinoplasti ameliyatı planlanmasında kullanılır. Ayrıca dijital ortamda isteyen hastalar için rinoplasti sonrası görüntü hakkında fikir sahibi olunabilir" ifadelerini kaydetti.

Ameliyatın hastane ortamında ve genel anestezi altında uygulandığını belirten Op. Dr. Şahin, "Ameliyat süresi burunla ilgili mevcut problemlere bağlı olarak iki ile üç saat arasında değişebilir. Ameliyat sonrası genellikle burun içine tampon ve burun üstüne termoplastik alçı konur. Sadece estetik amaçlı yapılan burun estetiği ameliyatlarında tampon konmayabilir. Genellikle üç gün sonra olmak üzere tamponlar, yedinci günde de alçı çıkarılarak dikişler alınır. Sonraki aşamada üç ya da dört gün boyunca burun bandajı uygulanır. Hastalar isterse ameliyatın ertesi günü işine dönebilir ancak anestezinin verdiği bir yorgunluk hali nedeni ile tavsiye edilmez. Yaklaşık 10 gün sonra bir iş yemeğine katıldığınızda yeni tanıştığınız insanların sizin ameliyat olduğunuzu anlamayacağı şekilde hızlı iyileşirsiniz. Bütün estetik müdahaleler gibi burun estetiği de her dönemde uygulanabilir. Fakat operasyon sonrası dönemde şişliklerin artmaması ve yüzünüzde lekelenmeler olmaması için güneşten korunmak önemlidir. Bu nedenle sonbahar dönemi bu operasyon için en çok tercih edilen dönemdir" diye konuştu.

"Erkeklerle Kadınlarda Burun Ameliyatları Farklı Olmalıdır"

"Erkeklerle Kadınlarda Burun Ameliyatları Farklı Olmalıdır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim