• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

"Erdoğan'ın hayatında fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?"

"Erdoğan'ın hayatında fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 16. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 16. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yönetiyor. MHP, rüşvet ve yolsuzlukların sosyal, hukuki ve ekonomik boyutlarının araştırılarak yasal önlemler dâhil olmak üzere rüşvet ve yolsuzlukların önlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Önergesi verdi. Ancak MHP Grubu önerisi kabul edilmedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, tam iki yıl önce yine bir 17 Aralık sabahı Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk iddialarıyla çalkalanarak uyandığını hatırlattı. Her yıl 17-25 Aralık haftasını "rüşvet ve yolsuzlukla mücadele haftası" olarak etkinliklerle anacaklarını söylediklerini belirten Günal, "Biz etkinlikleri başlatmadan AKP Hükûmeti de aslında etkinliklere katılmış. Bir baktık haberlere, hemen, bu konuda yayın hazırlayan Sayın Can Dündar yine 17 Aralık günü adliyeye çağrılmış yani demek ki onlar da unutturmak istemiyor. "Biz unutturmayacağız." diyoruz ama onlar da unutturmak istemiyorlar. Bir de baktık, bu operasyonu yapan emniyet mensuplarına da yine soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılmış. Galiba 9 Aralık'ta tekrar bırakılmışlardı, yeniden onlar da… Biz size teşekkür ediyoruz, 17 Aralığı bizlerle beraber etkinliklerle andığınız için sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye'de siyasete "sıfır" kelimesini ilk önce Başbakan Davutoğlu'nun "sıfır sorun" diyerek soktuğunu dile getiren Günal, şöyle devam etti: "Bir de sıfırlayamama var yani kaç saat uğraşıp, akşama kadar paraları sıfırlayamamış, birkaç milyon eurocuk kalmış, onu da başka şeylere... Şimdi, bunları biz söyleyeceğiz. Eğer varsa, Meclis Başkanının söylediği doğruysa, zaten kürsüden söylediklerimize de dava açılabilir, bunda bir şey yok. Bir o kaldı zaten yapmadığınız AKP Hükûmeti olarak."

AK Parti grubuna "Hayatınızda hiçbir şekilde, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset arenasına çıkmadan önceki hayatı dâhil fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?" diye soran Günal, şöyle konuştu: "O zaman sorayım şimdi size, dinleyenlere sorayım: Böyle bir montajlamanın yapılabilmesi için teknik olarak acaba kaç tane konuşmadan kırkılıp gündeme getirilmesi gerekir? Ben anlayamadım yani. Efendim, montajdı, yok efendim paralel yaptı. Ya, biriniz de çıkıp deyin ki: "Bunlar zinhar olmadı. Böyle bir konuşma yoktur." "Bunların tamamı montaj." demek başka bir şey "Bunlar tamamen hayal ürünüdür, böyle hiçbir şey olmamıştır." demek başka bir şey. Yani biz bunları iddia edeceğiz, siz de konuşacaksınız, bunları savunacağız. Peki, o zaman Sayın Başbakan, şimdi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyor ki: "Bunlar benim kriptolu telefonumu dinlemiş, hain bunlar." Ne diyor? "Vallahi, biz kriptolu telefonlar dinlenmiyor diye biliyorduk, birini oğlana verdik, birini kendimiz aldık." Ee, evin kenarına geçmiş mutfakta veya şeyde fısır fısır konuşuyor, Emine Hanım da sufle veriyor, arkadan ses geliyor, "Biz, vallahi, telefonu güvenli bildiğimiz için böcekçilerden korkumuza fısır fısır konuşuyorduk." diyor. Ben söylemiyorum, kendisi "vallahi" diyor, hem de nasıl… En ağır hakareti, hatırlarsanız arkadaşlar, kriptolu telefonları… Davaya biz müdahil olamayız, biz iddiaları söyleyeceğiz, bunun üstünü kapattırmayacağız. Tamam, hepsi yoktu madem Sayın Çavuşoğlu, bu 4 bakanın suçu ne? Niye istifa ettirdiniz? 4 bakanın suçu neydi? Evet, işte, şu anda vekil değiller, cezayı çektiler. Az önce sayın konuşmacı burada söylerken, bunlarla ilgili konuyu söylerken buraya değindi. Bakın, değerli arkadaşlar, bu 4 bakan gitti. Sayın Başbakan Davutoğlu aynen şunu söyledi, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sözüne bağlantı kurarak "Kızım Fatıma da olsa hırsızlık yapanın elini keserim." dedi."

"Deniz Feneri'ni de daha unutmadık, siz unutturduk zannediyorsunuz ama hâlen daha bunların failleri belli şekilde korunmuş, geziyorlar." diyen Günal, ihale yolsuzlukları, Kamu İhale Kanunu'nda yapılan değişikliklerle kimlere neyin peşkeş çekildiğini burada konuştuklarını ifade etti. "Havuz medyası satın almaları, bu fezlekenin içerisinde yer alan, bize küfreden müteahhitlere hangi kıyakların geçildiğini söyledik." diyen Günal, şöyle devam etti: "Daha dün akşam -şirket isimleri vermedim- Sayın Maliye Bakanı cevaplayamadı, çünkü kendisi de o işin göbeğindedir. Dolayısıyla, nasıl uzlaşma yapıldığını sizin dikkatinize sundum vergi denetim kurulu raporlarıyla. Bin liranın sadece 50 lirasını tahsil ederseniz, 950 liradan neden, nasıl vazgeçtiniz, "Rüşvet mi aldınız, yoksa adamı siyaseten caydırmak için mi yazdınız?" dedim, söyleyemedi. Ben size isimlerini tekrar söyleyebilirim, bunların hepsi yandaştı, demin söylediğimiz bize söven müteahhitlerdi veya yandaş yazarların bulunduğu medya kuruluşlarıydı. Onun için, bu sorulara cevap vermeden bu iş bitmez. Biz her ne kadar siz uğraşsanız da bunları unutmayacağız, unutmadık, unutturmayacağız; her 17 Aralıkta da bir hafta boyunca etkinliklerle bunları sizlere hatırlatacağız."

"Erdoğan'ın hayatında fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?"

"Erdoğan'ın hayatında fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?"

"Erdoğan'ın hayatında fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?"

"Erdoğan'ın hayatında fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?"

"Erdoğan'ın hayatında fısıldayarak bir konuşma yaptığını duydunuz mu?"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim