• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Erdoğan'ın Dolmabahçe Uyarısını Dikkate Almayan Bakanlar

Erdoğan'ın Dolmabahçe Uyarısını Dikkate Almayan Bakanlar
Bülent Arınç'ın iddialarını yalanlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Efkan Ala, Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal Dolmabahçe konusunda Erdoğan'ın uyarısını dikkate almamış.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şili’de gündemdeki konuları değerlendirirken, AK Parti'nin önde gelen isimlerinden eski Başbakan Yardımcısı ve Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın "Dolmabahçe"ye ilişkin "haberi vardı" iddiasına sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve Kültür Bakanı Mahir Ünal'a o dönem "HDP'lilerle aynı karede fotoğraf vermelerinin doğru olmayacağını" söylediğini aktardı. AK Parti'nin bu üç önemli kurmayı Erdoğan'a rağmen HDP/PKK ile Dolmabahçe mutabakatını imzalamış!

 Erdoğan aynen şöyle konuştu:

"O televizyon programını izlemedim, ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Konuyla ilgisi olan Yalçın Akdoğan, Efkan Âlâ, Mahir Bey (Ünal) var... Ben Dolmabahçe konusunda her üçüne de, “Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Çünkü onları muhatap almak, ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar hükümetin muhatabı olamaz” demiştim. Nitekim benim Başbakanlığım döneminde de gerek Beşir Bey (Atalay), gerek Sadullah Bey (Ergin) zaman zaman bazı görüşmeler yaparlardı. Görüşme Parlamento’da olurdu ve özel yapılırdı.

Ne resim verilirdi ne dışarıya açıklama yapılırdı. Ama Dolmabahçe’de öyle bir şeyin yapılmış olması, karşı tarafın hadiseyi bir mutabakat gibi lanse etmeye kalkması tabii çok ciddi bir yanlış olmuştur. Dolayısıyla, bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim