• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde ilkler yaşanacak

Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret ederek bir ilki gerçekleştirecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayacak ve 2 gün sürecek Diyarbakır gezisinde, "Osman Baydemir" sürprizi yaşandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bugün öğle saatlerinde şehre gelecek olan Erdoğan'ı havaalanında karşılayacak.
 
BAYDEMİR'İ MAKAMINDA ZİYARET EDECEK
 
Erdoğan da havalanından açılışları yapmaya gitmeden önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne giderek Baydemir'i makamında ziyaret edecek. Böylece Erdoğan, Başbakanlığı döneminde ilk kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etmiş olacak.
 
İLKLER YAŞANACAK
 
Erdoğan ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin bugünkü Diyarbakır buluşmasında ilkler yaşanacak. Bunlardan biri ise Erdoğan'ın Baydemir'i Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki makamında ziyaret etmesi olacak. Baydemir bugün şehre gelecek olan Erdoğan'ı havaalanında karşılayacak. Erdoğan da bu karşılamanın hemen ardından ilk temas olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na giderek bir süre Baydemir ile görüşecek. Erdoğan'ın bu ziyareti sırasında çok sayıda BDP'li milletvekilinin de belediyede bulunacağı belirtildi. Erdoğan, bugün ayrıca ortak açılış öncesi Diyarbakır Valiliği'ni de ziyaret edecek. Barzani ise Baydemir'i Büyükşehir Belediye Başkanlığında yarın ziyaret edecek.
 
YEMEĞE BDP DE DAVET EDİLDİ
 
Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi öncesi protesto yaşanmaması için Ak Parti ile Bdp arasında görüşmeler yapıldı. Bdp Diyarbakır il yönetimi tarafından dün yapılan açıklamada, programın protesto edileceği belirtildi. Açıklamada, "16 Kasım Cumartesi günü (bugün) Amed'te (Diyarbakır) yapılacak olan ziyaretleri protesto amaçlı aynı gün Amed il binamızın önünde saat 12.00'de toplanılıp basın açıklaması yapılacaktır" denildi. Ancak Erdoğan'ın ve Barzani'nin belediyeyi ziyaret programlarına almaları ve BDP'nin sivil toplum örgütleriyle yenecek yemeğe davet edilmesi, gerilimi azaltan hamleler oldu.
 
BAYDEMİR KARŞILAYACAK
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bugün öğle saatlerinde şehre gelecek olan Erdoğan'ı havaalanında karşılayacak. Erdoğan da havalanından açılışları yapmaya gitmeden önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne giderek Baydemir'i makamında ziyaret edecek.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim