• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C

Erdoğan'dan 'Türk' vurgusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millet kavramının içinde tüm etnik unsurlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplandık, geleceğe yürüyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün ilk olarak Pınarhisar'da açılışlar yaptıklarını, ardından Kırklareli'ne geçerek orada tarihi, 2,5 katrilyonu bulan bir açılış yaptıklarını belirterek, Lüleburgaz'da da tarihi bir anı yaşadıklarını, burada da 530 trilyonluk açılışlar yaptıklarını bildirdi.

Bu eserlerin, yatırımların, hizmetlerin Lüleburgaz'a hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, bu yatırımların içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan derslikler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eliyle yapılan TPAO Trakya Bölge Müdürlüğüne ait tesislerin, Gençlik ve Spor Bakanlığının tamamladığı birçok yatırım olduğunu söyledi.

Sakızköy Belediyesinin içme suyu projesinin açılışını da bu törenle gerçekleştireceklerini bildiren Erdoğan, özel sektörün Lüleburgaz'da çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini, 2 bin 100 kişiye istihdam sağlayan 21 tesisi de  bugün resmi olarak hizmete aldıklarını ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Lüleburgaz, bugün bir başka, bu coşku bir başka.. İnanıyorum ki Lüleburgaz artık değişim diyor, inşallah daha modern bir Lüleburgaz için, değişimini gerçekleştiren, kentsel dönüşüm değişimini gerçekleştiren bir Lüleburgaz için geleceğe yürüyoruz. Biz modern, gerçekten her yönüyle; mimarisiyle, imarıyla, altyapısıyla üstyapısıyla farklı bir Lüleburgaz istiyoruz, farklı bir Kırklareli istiyoruz. İşte şu anda Ergene, evet elimizde DSİ olarak şu anda 12 arıtma tesisiyle inşallah Ergene pırıl pırıl olacak. Belediyeler, bugüne kadar, ne yazık ki iktidarımızın dışındaki belediyeler, atık sularını Ergene'ye verdi, sanayi Ergene'ye verdi. Bunun için Ergene ne yazık ki mahvoldu. Şimdi buna biz müdahale ediyoruz ve 12 arıtma tesisiyle Ergene'yi, nasıl Haliç'i pırıl pırıl yaptıysak, nasıl tertemiz yaptıysak ispatı orada, Ergene'yi de aynı şekilde yapacağız.''

5 milyar metreküpü aşkın çamuru Haliç'ten çıkardıklarını ve Boğazı Haliç'e bağladıklarını anlatan Erdoğan, ''Dağları delerek.. Şimdi Haliç'te balık tutuluyor. Kokudan geçilmeyen Haliç, şimdi pırıl pırıl oldu'' dedi.

''Türkün namını her yere duyuracağız''

''Kardeşlerim, size bugün bir şey anlatacağım. Ben sizi seviyorum, yaradandan ötürü seviyorum. Türküyle, Kürdüyle, Romanıyla, Lazıyla, Gürcüsüyle hepinizi seviyorum. bizde ayrım yok'' diyen Erdoğan, Trakya Üniversitesinde Roman dilleriyle ilgili bölüm açıldığına dikkati çekti. Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Niye bugüne kadar yapmadılar, bunu biz yaptık, niye? Bu ülkede  kim 'ben dilimi öğrenmek istiyorum' diyorsa, bunun önünü açıyoruz. Aynı şekilde ilkokuldan itibaren, ortada, lisede seçmeli ders olarak da öğrenebilir, bunun da önünü açtık. Derdimiz ne? Birbirine kaynaşan bir Türkiye. Millet olarak birbiriyle kucaklaşan bir Türkiye. İstiyoruz ki yaradılanı yaradandan ötürü sevelim. Ayrımcılık olmasın. İşte sabah Pınarhisar'daydık, oradan hareket başladı AK Parti hareketi. Ardından Kırklareli, şimdi Lüleburgaz, akşam Tekirdağ, yarın Tekirdağ'daki programları yapıyoruz. Akşam Edirne... Edirne'de ilçelerini dolaşıyoruz. Edirne merkez ve üç günümüzü Trakya'da geçiriyoruz. Kardeşlerim, durmak yok bir ay önce Diyarbakır'daydım, Diyarbakır'dan Trabzon'a geçtim. Geçen hafta Muğla'daydım, hafta içi Katar, şimdi buradayız, sizlerle beraberiz. Yurt içinde,  yurt dışında, niye? Türkün namını her yere duyurucağız. Türkiye'nin namını her yere duyuracağız''

"TC vatandaşlığı çatısı altında toplandık, geleceğe yürüyoruz''

Göreve başladıklarında milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan,  şimdi milli gelirin 786 milyar dolar olduğunu bildirdi. Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Yolsuzlukların hortumunu keseceğiz dedik, kestik, Yoksulluğu Allah'ın izniyle azaltacağızdedik azalttık, yasakları kaldıracağız dedik kaldırıyoruz, bir yere getirdik. 3Y, bunları kaldıracağız dedik elhamdülillah ve bir şey söyledik; Afyonkarahisar'dan çıkarken ne dedik tek millet, ne dedik tek bayrak, ne dedik tek vatan, ne dedik tek devlet. Tek millet derken neyi anlattık? Millet kavramının içinde tüm etnik unsunlar vardır, ama cahili cühela bu işten anlamıyor. Millet kavramının içinde Türkü vardır, Kürdü vardır, Romanı vardır, Lazı vardır, Çerkezi vardır, Gürcüsü vardır, Abhazası vardır. Bu ülkedeki tüm etnik unsurlar millet kavramının içindedir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplandık, geleceğe yürüyoruz."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim