• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e: Nesin sen ne? Bu nasıl inziva

Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e: Nesin sen ne? Bu nasıl inziva
Başbakan Erdoğan, Manisa'da mitinginde halka hitap etti. Gülen'e yönelik çok sert ithamlarda bulunan Erdoğan, Efkan Ala'nın "Kimsin sen kimsin?" çıkışına benzer şekilde "Nesin sen nesin?" diye sordu.

Erdoğan Neo Ergenekon'a benzettiği Gülen hareketine karşı yine sert konuştu. Erdoğan şunları söyledi: "12 yıl boyunca çetelerle cuntayla mafyayla mücadele ettik. Çeteleri tasfiye ettik. 30 Mart'tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz. Ergenekonla mücadele ettik. Pensilvanya yönetimindeki neo Ergenekonla da mücadele edeceğiz. Neymiş Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Duydunuz mu? Aynen öyle... İnzivaya çekileceksen gel ülkende inzivaya çekil. Bu nasıl bir inziva... Oradan alufteleri takip ediyor. Alufte... Yani aşuftenin benzeri... Onları takip ediyor. Siyasilerden birine alufteyi göndermişler de o hemen sakın ha demiş. Ya sen hoca mısın isithbarat örgütünün başı mısın nesin ya nesin sen! İnzivaya çekilmiş iş tkipçiliği yapıyor senaryo talimatları veriyor. Uluslar arası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor röportajlar veriyor. Cumhurbaşkanının başbakanın genel kurmay başkanının telefonlarını dinleyip en mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur yapamazsın böyle bir şey. Mahkemelerin böyle bir yetkisi yok. Cumhurbaşkanını başbakanı dinleyemezsin... Montaj yaptılar dublaj yaptılar. Bu nasıl bir inziva..."

Manisa ey şehzadeler şehri Manisa... Alimlerin şehri evliyanın şehri Manisa.. Seni yürekten selamlıyorum Manisa... Sen Saruhan beyin Yunus Emre'nin Murat Hüdavendigarın şehrisin. Sen Sultan Mehmet'in şehrisin. Fatih Sultan Mehmet'i Kanuni Sultan Süleymanı bağrından çıkarmış şehirsin Manisa... Sen Türkiye'nin gururusun seninle iftihar ediyoruz. 

Manisalı çiftçi kardeşim maden ocağından alın teriyle ekmeğini çıkaran kardeşim sanayici kardeşim gençler hanımlar beyler sizlerle iftihar ediyoruz. Maşallah Barekallah!

MANİSA BUGÜN FARKLI BE

Manisa bugün farklı be! Manisa bugün demokrasiye bir kez daha sahip çıkıyor. Adnan Menderes'in şehri Manisa bugün bir kez daha tarih yazıyor. Allah sizden razı olsun. 30 Mart'ın Türkiye için Manisamız için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 

Şu ana kadar 31 ilimizi dolaştık. Milletimizle kucaklaştık. Gittiğimiz her şehirde olağanüstü coşkuyla karşılaştık. Hamdolsun yüzbinlerin üzerinde toplamda halkımızla kucaklaştık. Manisa gibi coşkuyu da orada gördük. Halkım Başbakan'ına sahip çıkıyor. Halkım iktidarına sahip çıkıyor. Benim köylüm çiftçim esnafım iktidarına sahip çıkıyor. Çünkü çok sömürüldüler. İnim inim inletildiler. 

Bizden önce şu MHP az mı zulmetti be. Biz iktidarı MHP'den aldık. Yüzde 59 Ziraat bankası faiziyle çiftçiyi sömürdüler. Halkbankasından yüzde 46 ile esnafı sömüren bu MHP zihniyeti değil miydi? Şimdi peki? Yüzde 5 faiz. Yüzde 59 nere yüzde 5 nire... Yüzde 36 nireee yüzde 5 nire...

Ah benim kardeşim bu aradaki fark senin cebinde kalmadı mı? Bunu sağlayan AK Parti iktidarı değil mi? Şimdi nasıl olacak da bu MHP'ye oy vereceksiniz ben şaşırıyorum. 15 gün kaldı... Bir önümüzdeki pazar var. Ondan sonraki pazar sandıklardayız. Ben diyorum ki kapı kapı dolaşmay var mıyız? Çalınmadık kapı bırakmayacağız!

Biz Allah'ın karşısında rükua eğiliriz. Bunun dışında kimseye eğilmeyiz. Bugüne kadar eğilmedik Allah'ın izniyle bundan sonra da eğilmeyeceğiz. 81 vilayet bu oyuna itiraz ediyor. Türkiye'ye saldırının herkes farkında. İstiklal mücadelesinin herkes farkında. Türkiye'nin büyüyen ekonomisi birilerini rahatsız etti. Aktif dış politikası birilerini rahatsız etti. Küresel proje ve hedefleri birilerini rahatsız etti. Size şunu sormak zorundayım. Biz göreve geldiğimizde milli gelir neydi? 230 milyar dolar! Yani MHP'den biz 230 milyar dolarla aldık milli geliri. Şimdi 820 milyar dolar!

Kardeşlerim soruyorum yolsuzlukların olduğu bir iktidarda siz 230 milyar dolardan 820 milyar dolara gelebilir misiniz? 79 senede Cumhuriyet tarihinde bölünmüş yol neydi? 6 bin 100 km. 11 senede yapılan bölünmüş yol 17 bin kilometre... 6 bin 100 kilometre nireee 17 bin kilometre nire... Sormak lazım bu Bahçeli ve avanesine... Yahu siz ne yaptınız kardeşim ya? Siz şu yaptıklarınızdan bahsedin? İnanın yaptıkları bir şey yok. Ne varsa Ak Parti iktidarında var. Millet bunlara iktidar verdi üç buçuk yılda kaçıp gittiler. Niye kaçıp gittiler? Kimse bunlara bırakın demedi! Götürecek mecalleri kalmamıştı. Çünkü onlar maalesef Sakarya Kocaeli ve Düzce depreminde çöktüler. Biz geldik o deprem bölgelerini imar ettik. Bizim dönemimizde Bingöl ve Van depremi oldu. Bir yılda yeniden imar ettik. Simav depremi oldu bir yılda yeniden inşa ettik. Kardeşlerim biz buyuz. Biz iş bilenin kılıç kuşananın anlayışıyla yürüdük. 

MHP'ye gönül vermiş CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Biz bunların iktidarında 23 buçuk milyar dolar IMF'ye borç ile devraldık. Ödedik ödedik ödedik. Geçen 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şimdi Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Şimdi IMF bizden borç istiyor. 5 milyar dolar..: Veririz dedik! Veren al alan elden üstündür. Bunlar milliyetçi değil mi! Sevsinler bunlar gibi milliyetçiyi. Bunlar kafatası milliyetçisi eser milliyetçisi değil. 

Merkez Bankası kasasında devraldığımızda 27 buçuk milyar dolar vardı. Şimdi 128 milyar dolar var! Halep oradaysa arşın Manisa'da... Manisa hesabı sormaya var mıyız? Göreve geldim masamın üzerine bir hesap geldi. CHP'nin yavrusu MHP'den aldık ya... Zorunlu tasarruf adı altında 13 buçuk katrilyon kestiler işçi ve memurdan... Yıllar yılı... İşçiye memura devlet borçlu olur mu dedim! Hemen sendikaları toplayın bu parayı ödeyeceğiz dedik. 13 buçuk katrilyon o zorunlu tasarrufu  biz ödedik. Yolsuzlukların iktidarında böyle bir şey olabilir mi? Konut edindirme yardımı adı altında sizden para topladılar işçi memur kardeşim. O üç buçuk katrilyonu da biz ödedik. Memur kardeşim işçi kardeşim umudunu kesmişti ama biz ödedik. 

Bütün bu olaylar karşısında kamu net borç stokumuz yüz liranın 73 lirası borç idi daha önce şimdi ise yüz liranın 35 lirası borç... Bak nereden nereye düşürdük. Görüyor musunuz Türkiye bu noktada şu anda. Devlet 100 liradan 63 lira faiz ödüyordu. Şimdi tek haneli rakama düştük. Aradaki fark vatandaşın cebinde kalıyor. Enflasyon yüzde 30 idi şimdi yüzde 8... Aradaki fark Ayşe ablamın Fatma ablamın mutfağında kalıyor. Ey CHP ey MHP sizin böyle bir derdiniz böyle bir aşkınız yok. Onun için 30 Mart çok önemli. 

En çok da çözüm süreci birilerini rahatsız etti. İnşallah bunu da bozacağız. Ölümlerin durması birilerini rahatsız etti. Şehit cenazeleri geldiği zaman MHP'liler sokağa dökülür bunları istismar eder. BDP de bunun tersini yapar. Onların da içinden biri öldüğünde istismar eder. Biri siyasi Kürtçülük biri siyasi Kürtçülük yapıyor. Biz ise Türküyle Kürdüyle Boşnakı Arnavudu Romanı Lazı Gürcüsüyle aklınıza ne gelirse biz diyoruz ki tek millet! Hepsini beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Ayırt etmeksizin seviyorum. Çünkü bizim inancımızda ne siyahın beyaza ne beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Ne Arabın Kürde ne Türk'ün Kürde ne de Kürd'ün Türk'e üstünlüğü yoktur. Onun için tek millet diyoruz. 

Sonra tek bayrak diyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır  Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrağın rengi şehidin kanı. Hilal bağımsızlığın ifadesi. Yıldız şehitlerimizin simgesi... 

Üçüncüsü tek vatan... 780 bin km ile tek vatan. Batıda ne varsa doğuda o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak! 

Allah razı olsun anacığım. Bana anamı hatırlattın... 

12 yıl önce denseydi ki Şırnak'ta Iğdır'da Kars'ta Ağrı'da Hakkari'de havalimanı yapılacak buna kim inanırdı? Bu havalimanları bitti. Sadece Hakkari kaldı. Orada da ne yazık ki terör örgütü yaptığı tehditlerle müteahhitleri kaçırttı. Ama isteseler de istemeseler de bu havalimanı bitecek. Onu da yapacağız. 

Ablalar geliyormuş. Size de geldiler mi? Ama geçen günü Hatay civarında bir teyze ne güzel cevaplarını vermiş. Bunlarda yalan var iftira var... Artık benim vatandaşım adresi biliyor. Bunlara şunu söylemek lazım. Sizin hocanız benim kızımın başının örtüsünü açmaya çalışan birisidir. Defolun demek lazım. Afedersinzi kendine göre fetva veren biriyle işimiz yok. Bunu söyleyin. Bunlar hayır yapıyor öyle mi hizmet yapıyor öyle mi? Ne oldu aralar açılınca öğrencileri dışarı atıyorsunuz! Sizin gibi düşünmeyenleri dışarı atıyorsunuz. Orada bedava yatırmıyordunuz para alıyordunuz. Ne oldu hayrınız bitti mi? Aldığınız zekatları kurbanlıkları nereye harcadınız? İşte 30 Mart aynı zamanda bu hesabın bozulmasıdır. Şimdi Manisa'da bu ablalar oyları AK Parti'ye değil MHP'ye verin diyorlar. Şimdi orayla dost oldular. Orayla şimdi dost oldular. Seçimden önce Okyanus ötesine verip veriştiriyorlardı. Dert o değil. AK Parti'nin oylarını düşürebilir miyiz diye düşünüyorlar. Ama başramayacaklar. Halkın da hakkın da bir bir tuzağı var. 

Onların ablaları bir kenara bizim ablalarımız bir kenara... Onlar yurtlarda evlerde beddua seansı yapıyorlar. Dua seansı yapan ablalarımız burada... Onların abileri varmış. Bizim abilerimiz de burada... Aileleri parçaladılar... Yalan yalan broşürler basıp evlere dağıtıyorlar. Bunun adı hukukta casusluktur ajanlıktır. Ama yakayı ele verdiler bedelini de ödeyecekler. Dedim ya inlerine gireceğiz inlerine. Biz bu devleti sokakta bulmadık. Milli birlik ve güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlara karşı gerekli tedbirleri aldık alıyoruz. Hesabını da soracağız. Mardin'de Siirt'te açık açık BDP'ye oy istiyorlar. AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse ona... Yeter ki AK Parti'nin dışında olsun. Meşru gayri meşru farketmez... 

Bunlar bir de ortak adaylar çıkardılar. Pensilvanya CHP'den yolsuzluk nedeniyle atılmış şahsı aday olarak istedi. Bu CHP de onu İstanbul'dan aday yaptı. O yolsuzluk klasörünün önünde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı vardı. Hatırlıyor musunuz? 

Tüm bayan erkek müşahit kartı olanlara sesleniyorum. Aman ha sandıklara sahip çıkın. Sandıklar bizim namusumuzdur diyip sahip çıkacaksınız. Kuş uçurtmayacağız kuş. Bunlar herşeyi yaparlar.. 

Her gün konuşmalarına bakın. Birbirinin aynısı konuşmalar. Birbirlerinin avukatlığını yapıyorlar. İstanbul'da polise kurşun yağdıran terör örgütüne kendisi üstlendiği halde DHKPC üstlendiği halde Kılıçdaroğlu utanmadan "hükümetsin sen bul çıkar" diyor. Seni biliyoruz zaten gidip üye olayım diyordun bir terör örgütü için. Şimdi MHP de kol kanat gerip selam göndermeye başladı. Bunlar AK Parti iktidarını yıpratmak istiyorlar. Bu oyuna gelme Manisa! 

Manisa'daki CHPli MHPli kardeşlerim. 30 Mart'ta sen de gönül verdiğin partiye bir ders vermelisin. O partileri hesaba çekmelisin. Bunlar belediyecilik nedir bilmez. 

Biz büyükşehir yasasını çıkardığımızda bunlar karşı çıktı. Şimdi gelip ne yüzle oy isteyecekler. Manisa'nın büyükşehir olmasını istemeyenler ne yüzle oy isteyecekler. Ben Manisa'nın otiz Martta iktidarına sahip çıkacağına inanıyorum. 

12 yıl boyunca çetelerle cuntayla mafyayla mücadele ettik. Çeteleri tasfiye ettik. 30 Mart'tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz. Ergenekonla mücadele ettik. Pensilvanya yönetimindeki neo Ergenekonla da mücadele edeceğiz. Neymiş Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Duydunuz mu? Aynen öyle... İnzivaya çekileceksen gel ülkende inzivaya çekil. Bu nasıl bir inziva... Oradan alufteleri takip ediyor. Alufte... Yani aşuftenin benzeri... Onları takip ediyor. Siyasilerden birine alufteyi göndermişler de o hemen sakın ha demiş. Ya sen hoca mısın isithbarat örgütünün başı mısın nesin ya nesin sen! İnzivaya çekilmiş iş tkipçiliği yapıyor senaryo talimatları veriyor. Uluslar arası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor röportajlar veriyor. Cumhurbaşkanının başbakanın genel kurmay başkanının telefonlarını dinleyip en mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur yapamazsın böyle bir şey. Mahkemelerin böyle bir yetkisi yok. Cumhurbaşkanını başbakanı dinleyemezsin... Montaj yaptılar dublaj yaptılar. Bu nasıl bir inziva...

Herkes konuştu konuştu o sustu diyorlar. Bu nasıl bir susmak! Beş ay önce konuşmuş Beddua Allah'ın gücüne gider hatta densizlik demiş. Beş ay sonra Allah'ın gücüne gider dediği densizlik dediği bedduayı daha beteriyle kendisi yapıyor. Alimlerin şehri Manisa inanıyorum ki siz bu tür alimlere gereken dersi vereceksiniz. Evliya şehri Manisa sizler bu tür fitne fesat yalan iftira atanlara gereken cevabı vereceksiniz. Devlete millete milli güvenliğimize yönelik saldırıya karşı tepkinizi 30 Mart'ta ortaya koyacaksınız. 

Manisa takiyye yalan riya iftiraya komploya tuzağa değil projelere bakacak... Ona oyunu verecek. Bizde plan var proje var. MHP'de ne var? CHP'de ne var? Ya konuşmalarına dikkat edin yüzde 80-85 tutturmuşlar yolsuzluk da yolsuzluk yolsuzluk da yolsuzluk yolsuzluk da yolsuzluk artık gülüp geçiyorum. Bunlar çünkü montajcı...

ERDOĞAN MANİSA'YA HELİKOPTERLE GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle saat 13.20'de Manisa'ya geldi.

Ankara'dan özel uçak "Ana" ile saat 12.39'da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inen Erdoğan'ı, havalimanında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve diğer ilgililer ile AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'da geldi.

Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bir süre görüşmelerde bulunduktan sonra miting programına katılmak üzere helikopterle Manisa'ya hareket etti. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Arınç da Manisa'ya gitti.

Başbakan Erdoğan, Celal Bayar Üniversitesi Yerleşkesi'ne inen helikopterle saat 13.20'de Manisa'ya geldi.

Erdoğan'ı, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti'li Manisa milletvekilleri ve İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan daha sonra miting konuşması için kürsüye çıktı. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim