• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Erdoğan'dan çocuklara mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocukları geleceğe hazırlamayı, eğitimli, ahlaklı, kültürlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı en öncelikli meseleleri arasında gördüklerini bildirdi.

Erdoğan, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocuk haklarının geliştirilmesi, çocuk istismarının önündeki engellerin kaldırılması, çocukların geleceği adına yapılacak yatırımların ele alınmasında söz konusu günün önemli bir vesile olduğunu belirtti.

Dram, savaş, zulüm, açlık ve yoksulluğun en çok çocuklara zarar verdiğine dikkati çeken Erdoğan, özellikle savaş ve yoksulluğun hakim olduğu bölgelerde çocukların, hastalık, açlık, yoksulluk ve ölüm gibi acı gerçeklerle yüzleşmek durumunda kaldığını ifade etti.

Mazlumların, masumların yanında olmayı ilke edinmiş, merhamet ve şefkat üzerine temellenmiş bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olarak imkanları ölçüsünde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını ve çocukların gözyaşının dindirilmesi için özel gayret gösterdiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çocuklar bizim en kıymetli varlıklarımız, toplumun geleceği, insanlığın umududur. Hiç şüphesiz, evladını yetiştirmek, onu geleceğe hazırlamak bütün anne ve babaların, bütün ailelerin en büyük sorumluluğu. Aile kurumunun kutsallığına, aile değerlerinin yaşatılması gerektiğine inanan, çocuklarını el üstünde tutan toplumumuzun da hükümetimizden aynı sorumluluğu, aynı hassasiyeti beklediklerinin farkında ve bilincindeyiz. Keza, bizler de hükümet olarak, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, onların her türlü ihtiyacını karşılamak, eğitimli, ahlaklı, kültürlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı en öncelikli meselelerimiz arasında görüyoruz. İnanıyorum ki, çocuklarımız, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik alanında gerçekleştirdiğimiz reformlar, yatırımlar; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi için gösterdiğimiz hassasiyet dolayısıyla, ileride çok daha güzel, çok daha huzurlu bir Türkiye'de yaşayacak."

Erdoğan, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladığını ifade ederek, çocuklara huzurlu, mutlu, neşeli ve aydınlık bir gelecek diledi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim