• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan: Taraf olmayan bertaraf olur

Erdoğan: Taraf olmayan bertaraf olur
Tüpraş'ın tesis açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik algı operasyonu yürütüldüğünü, taraf olmayanın bertaraf olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TÜPRAŞ tesisinin açılışındaki konuşmasında şu konular öne çıktı:

Tüm TÜPRAŞ mensuplarını kutluyor bu büyük yatırımdan dolayı kendilerine şahsım ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Konsorsiyumun İspanyol tarafına da ortaya çıkardıkları eserden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Türkiye olarak gerçekten büyük bir gurur gününü hep birlikte yaşıyoruz. İlave alt yapı projeleri dahil 3 milyar dolar tutarında bir hacme ulaşan ki, bunu özelleştirme sonrası yatırımlarla beraber yaklaşık 10 milyar dolar gibi bir yatırım olarak değerlendirmek mümkün. Türkiye’de şu ana kadar tek kalemde yapılmış en büyük sanayi yatırımımızı hizmete alıyoruz. Türkiye’ye bu büyük sanayi tesisini kazandırdıkları için TÜPRAŞ’a gönülden teşekkür ediyorum. 

İstihdama ihracata Türkiye’nin bir enerji üssüne dönüşmesine, cari açığın 1 milyar dolar gibi yüksek bir rakamda azalmasına bu büyük tesis vesile olacak. Irak Türkiye petrol boru hattı ile Türkiye enerjide önemli bir noktaya geldi. BTC ile bu konu değer kazandı. Şimdi TANAP’ın devreye alınmasıyla Türkiye’nin gücüne güç katıyoruz. 44 milyar dolar tutarındaki iki nükleer santral yatırımıyla türkiye dünyanın merkez ülkesi konumuna yükselecek. Türkiye sadece bir transit ülke olmayacak. Bugün açtığımız bu ve benzeri yatırımlarla Türkiye enerjiye yön veren ülke konumuna yükselecek.

Bu büyük sanayi yatırımının Türkiye için farklı bir anlamı bulunuyor. Bir süredir Türkiye ekonomisine yönelik belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini görüyoruz. Bazı gazeteler dergiler televizyonlar, uluslararası çevreler Türkiye ekonomisi hakkında gerçekdışı bir algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bütün bu operasyonlara, saldırılara rağmen, Türkiye’nin bugün tarihindeki en büyük sanayi tesisinin açılışını gerçekleştiriyor olması çok önemlidir. Son derece manidardır. Kim ne derse desin kervan yürüyor. Kim hangi operasyonu yaparsa yapsın Türkiye büyümeye, hedeflerine ilerlemeye devam ediyor. 
 

TÜPRAŞ’ın hiçbir yalana itibar etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması, ekonomiyi karalayan bütün o çevrelere verilmiş en büyük cevaptır. Burada bir hususun altını da özellikle çizmek istiyorum, içerde yada dışarda yalan haberler yalan manşetler yoluyla türkiye’ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Şahsımın yada arkadaşlarının burada olmaları yada olmamaları hiç önemli değil. burası demokratik bir ülke. Biz seçimle geliyoruz. Millet takdir edince de seçimle gideriz. Aynı zamanda bizler faniyiz. Vakti zamanı gelince emaneti sahibine teslim edeceğiz. Ama unutulmasın ki millet burada ve her zaman var olacak.

Yeni Türkiye’nin kazanımlarına biz olsak da olmasak da millet her daim sahip çıkacak. Kirli işlere, kirli ittifaklara girenler başarılı olamayacaklarını görsünler, ve bundan bir an önce vazgeçsinler. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim