• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Erdoğan son anket sonucunu açıkladı

Erdoğan son anket sonucunu açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya ziyareti öncesi havaalanında açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya ziyareti öncesi havaalanında gazetecilere açıklama yaptı. Burada soruları da cevaplayan Erdoğan, bazı gazetelerde yayınlanan anketlerin "palavra" olduğunu öne sürerek kendi oy oranlarını da açıkladı. Erdoğan'a göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 47,7... 

İşte Erdoğan'ın açıklamasının satırbaşları:

Almanya ile ilişkilerin her alanda ileriye götürülmesine yönelik ziyaretimiz büyük bir önem arzediyor. Almanya'daki soydaşlarımız, Almanya'nın siyasi ve kültürel hayatına büyük katkı sağlıyor. Almanya Federal Parlamentosu'nda 11 Türk var. Bu önemli bir gelişme. Son seçimlerde milletvekil oldular. Kabinede ise ilk kez Türkiye kökenli bir devlet bakanı yer alıyor. Bu da bir farklılığın ifadesi. Bu da gösteriyor ki Almanya'da Türk toplumu memnuniyetle karşılanıyor ve bu siyasetçiler örnek teşkil ediyor. 

Türkiye ve Almanya ortaklığında bir Türk-Alman üniversitesi kurulacak. Türklerin Almanya'ya entegraasyon noktasında bir sıkıntı yoktur. Türklerin sahibi olduğu firmaların sayısı 80 bine çıkmış yıllık ciroları ise 40 milyar avrodur. Çalıştırdıkları işçi sayısı ise 400 bin civarındadır. 

Berlin'deki görüşmelerimizde eğitim, bilim konusundaki işbirliği ve ortak projelere de değineceğiz. Bilim adamları ile sanatçılar arasındaki etkileşimlerin artmasına önem veriyoruz. İşbirliğinin büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. 2014 Türk-Alman bilim yılı için her türlü katkıyı sağlayacağız. 

Almanya Türkiye'nin en büyük ticaret ortağıdır. Avrupa derin bir kriz yaşadı. Yeni yeni toparlanıyor. Krize rağmen Türkiye ve Almanya arasındaki iktisadi istikrar kaybolmadı. Almanya şirketleri ülkemizdeki yabancı yatırımcı sayısı bakımından birinci sırada yer alıyor, ticaret hacmimiz artıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 34 milyar dolara ulaştı. Şu an yaklaşık 36 milyar avro olarak 2013'ü kapadığımızı tahmin ediyorum. Öte yandan AB üyeliği konusunda güçlü irademiz devam ediyor. Dönem başkanlığında Almanya'nın 3 faslı açmıştık. Bu konuda destekleri yine devam ediyor. Müzakere sürecinde ülkemizin önüne çıkarılan ve AB Müktesebatında bulunmayan engel ve şartlar var. Bunların aşılması noktasında adil müzakerelere atıf yapan Alman meslektaşlarımızdan destek beklediğimizi söyleyeceğiz. Geri kabul anlaşmasını imzaladık. Vize muafiyeti meselesini de Alman dostlarımızın katkısıyla aşmayı istiyoruz. 

Almanya tarafından ülkemizde konuşlandırılan Patriot bataryalarının ve Alman birliklerinin görev sürelerinin uzatılması konusundaki memnuniyetimizi de bildireceğim. Ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarında konferanslarımız olacak. Ziyaretimiz emsalsiz nitelik taşıyan Türk-Alman ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyorum. 

İRAN TÜRKİYE EKONOMİK İLİŞKİLERİ

Türkiye İran arasındaki süreçte biliyorsunuz önlemler diye bir şey sözkonusu değil: İran'a yönelik yaptırımlar sözkonusu. 2012 dış ticaret hacmine baktığımızda İranla, aradaki hacim 21 buçuk milyar dolara ulaşmıştı. Fakat 2013'te yaptırımlar sebebiyle gerilemeye uğradı. 13 buçuk milyar dolara geriledi. Bizim amacımız bu rakamı 30 milyar dolara çıkarmaktır. Yaptığımız anlaşmalarda da bunu teyid ettik. Bizim gerek şu anda Türkiye-İran arasındaki petrol ithali, gerekse doğalgaz ithalimiz, bunun yanında da yeni fiyat ayarlamaları hususunda enerji bakanlarımız görüşmelerini yapacaklar. Buralarda eğer bir anlaşmaya varabilirsek, inanıyoruz ki bu ticaret hacmi daha da artacaktır. 

EKONOMİDE A, B, C PLANLARI NELER?

Ben böyle bir şey söylemedim. Burada bir yanlış anlaşılma var. 

PARALEL DEVLET SORUŞTURMASI VAR MI?

Devletin içindeki bu yapılanma bizim bir beka meselemiz haline gelmiştir. 
 
AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE KAÇ?
 
(Bir gazetecinin Cihan anketini hatırlatması üzerine) Sen bunlara inanıyor musun? Senin mensubu olduğun gazete dün başka bir anket yayınlamıştı. Bugün bunlar başka bir anket yayınlıyor. Hangisine inanalım. Bizim yaptırdığımız anketler de var. Bunlara mı inanalım. Bunların dışındaki anketler de var. Ben size okuyum. Aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu görün. Konda heralde benim şirketim değil. Bakın Konda'nın Ocak ayı anketini söylüyorum. Ak Parti 47,7... CHP 28,5... MHP 14,4... BDP 5,9... 
 
PARALEL YAPI FİRMASININ ANKETİ

(Cihan anketini kastederek) İşte bu anketin adı Paralel yapı firmasının anketidir. Tamam mı? Bunlar duymaz uydururlar. Dert başkadır. Bunlar kendilerine göre, bu ülkede bir irade oluşturabileceklerini zannediyorlar. Bunu oluşturamayacaklar. Bunun en gür sadası meydanlardır. Dünyanın değişik bir ucundan durup da Türkiye yönetilmez. Çıkarsın gelirsin ülkede burada yaparsın. Şu anda bu hafta Almanya seyahatim var. Cuma günü Soçi'de biliyorsunuz kış olimpiyatları var. Ondan sonra tamamen arazideyiz. Meydanlar 30 Mart'ın dilini konuşacaklar. Öyle o tür palavradan anketleri bu millet yutmuyor artık. Her ay dört tane anket yaptırıyoruz. Biz hemen karşılıklı olarak bunları çaprazlama yaparız, adımlarımızı da buna göre atarız. Nerede eksik var, neyi düzeltmemiz gerek. Bunların hepsi. Biz hayali projelerle de konuşmuyoruz. Eser ortadadır. Bütün bu eser Türkiye'dir. Bugüne kadar yaptıklarımızla da milletimiz bize istikamet vermiş. Bu istikamette yürüdük. Milletimiz de bize hep sahip çıktı. Trendimizi de hep yüksek tuttu. 
 
ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI
 
Yargı süreciyle ilgili söyleyecek herhangi bir sözüm yok. 
 
ERDOĞAN BAYRAKTAR PİŞMAN OLMALI
 

Erdoğan Bayraktar ile bir görüşme yaptım. Ama benim ikna gibi bir gayretim sözkonusu değil. Erdoğan bey ikna edilecek bir kardeşimiz değil ki. Benimle 25 yıllık geçmişi olan bir arkadaşımız. Bu geçmişte nereden nereye birlikte nasıl yürüdüğümüz belli. Orada kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir. İkna gayretine girmem gerekmez. Onun buradan nadim ve pişman olması lazım. 
 
DEMOKRATİKLEŞME PAKETLERİ VE ADLİ KOLLUK
 
Dün demokratikleşme paketini derinlemesine ele aldık. Bizim yaptığımız çalışma idari boyutuyla halledildi. Ama yasal sürece yönelik bunu da parlamentoya gönderdik. Fakat bunun yanında bizim aslında 3 paketimiz daha var. Bunlardan bir tanesi Adalet Bakanlığı, İçişleri ve şeffaflaşma ile alakalı. Biz bu süreçte büyük ihtimalle Adalet ve İçişleri ile ilgili olanları yetiştirme gayretinde olacağız. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmanın gayreti içindeyiz. Onu kaldırmak için yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz. TMK ile alakalı olarak orada bir yeni düzenlemeye gidiyoruz. Ceza kanunu kapsamı içine alacağız. Ama burada öyle zannediyorum ki en hayati olan şu olacaktır. Tutukluluk süresi daha önce 10 yıldan yedi buçuk yıla indirilmişti. Biz bunu beş yıla indirme kararı verdik. Şimdi bunu beş yıla indiriyoruz. Meclisten bunun çıkmasıyla yüzlerce binlerce insan bundan istifade edecek. Bu arada önemli olan bir adım da şu. Adli kolluk meselesi... Yaptıkları şey zaten kanunsuzdu. Emniyetten bazı polisleri toplayıp hadi git şurayı bas topla gel. Böyle bir şey olamaz. Hiçbir üstün, astından haberi yok. Ne emniyet müdürünün ne valinin haberi var. Kalkıp bu tür adımların atılması şimdi ortadan kalkıyor. Bunun için bir geçiş süreci var. Bir defa valinin bu iş emir komutasında olacak. Veya emniyet müdürünün emir komutasında olacak. Yani yazılı olarak oraya gönderilecek ve oradan bu iş yönetilecek. Valinin emniyet müdürünün haberi olmadan asla adli kolluk görevi verilemez. Böyle bir şey yapılamaz. Dünyanın bir çok yerinde zaten adli kolluk müessesesi de yok. Oluşturulur. Şimdi biz AB'nin de böyle bir talebi sebebiyle şöyle bir çalışma düşündük. Dedik ki adli kolluk gerekirse kurumu oluşturururuz. Bu ya içişleri bakanlığına bağlı olur veya tamamen adalet bakanlığına bağlı olur. Bunun sadece görevi adli kolluktur. Başka herhangi bir şeyle de ilgisi olmaz.81 vilayetin bu tür bir adli kolluğu olabilir. Bu çalışma olgunlaşacak ve eğer buna karar verirsek bununla ilgili bir personel alımı yaparız. Daha sonra da onu devreye sokmuş olacağız. 
 
BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULUNUN RAPORU

Başbakanlık teftiş kurulu çok gizlilik kaydıyla Ankara başsavcılığına bunu gönderiyor. Bundan sizin haberiniz oluyor. İşte paralel devlet bu. Paralel yapılanma bu. Bu ülkede hala paralel develt yok diyenler başını elinin arasına alsın. Buna ne dersen de...İşte budur. Çok gizlilik kaydıyla Başbakanlık teftiş kurulu Ankara Başsavcılığna aylardır hazırladığı dosyadan birşey çıkmıyor bugün çıkyor. Benim haberim yok ama sizin haberiniz var. Hadi açıkla. (Gazeteci Hürriyet gazetesinde okumuştum, dedi) 
 
MİT'İN RAPORU
 
(Zaman muhabirinin MİT sorusu üzerine) Mit uyarı yapmaz, tespit yapar. Bir diğeri de, burayla iligli olarak da, MİT'in bu tür raporlarına nüfuz edecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz. Bak şimdi. Müşterek çalışıyorsunuz da ondan. Bak Mit'in raporunu bilecek kadar, paralel yapı. Müşterek çalışıyorsunuz. Söylemediğimimzi söylettiriyorsunuz. Başkalarına da bunu yaptırıyorsunuz. Sen değil patronlarınız. Bu şekilde de bu işlere nüfuz etme yoluna gidiyorsunuz. MİT'in bu belgelerine nasıl nüfuz ediyorlar. MİT sürekli gizlilik kaydıyla çalışır. Gizlilik kaydıyla çalıştıkları halde, sizlerin eline nasıl geçiyor? Burası çok tehlikeli bir gidiş. Bu ülkeyi sevmek değildir. Bu vatana hizmet değildir. Bu şahsın kendiyle ilgili bizim hukukumuzda ve mecellede bir kaide vardır. Beraati zimmet asıldır. Bir insan için suç sabit değilse suçlu telakki edilmez. Suç sabit olursa suçlu diyebilirsiniz. Bizim dinimzide de zerre kadar yeri yoktur. Bir defa bunları iyi değerlendirmek lazım. Kaldı ki, ismi geçen zatla ilgili, bana bugüne kadar herhangi bir suç duyurusu da gelmemiştir. Dolayısıyla patronların da duymuştur. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim