• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan: Sevgimiz Tüm Silahları Yenecek

Erdoğan: Sevgimiz Tüm Silahları Yenecek
Cumhurbaşkanı, çocuklarla buluşmasında konuştu: Çocukların küçücük yüreklerine sızdırdıklarını biz koca dünyaya sığdıramıyoruz. Tüm silahları sevgimizin yeneceğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, Türkiye'ye gelen çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. 23 Nisan'ın önemine değinen Erdoğan, "Çocukların küçücük yüreklerine sızdırdıklarını biz koca dünyaya sığdıramıyoruz" dedi.

KÜLLİYE'NİN BAHÇESİNE MEDENİYET AĞACI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılmak üzere Ankara'ya gelen çocuklarla buluştu. 25 ülkeden 300'den fazla çocuğun yer aldığı kabul öncesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, dünya çocukları ile Külliye'nin bahçesine dikilen, "Medeniyet Ağacı"nın etrafına toprak serpti. Erdoğan daha sonra çınar ağacına, dünyanın 6 büyük nehri olan Nil, Dicle, Mississippi, Fuji, Ganj ve Tuna nehirlerinden getirilen can suyunu verdi.

"BÜYÜDÜĞÜNÜZDE DE SAHİP ÇIKIN"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği çocuklara, "Renklerin farklı olması ne kadar önemsizse, büyüdüğünüzde de aynı şekilde davranmaya devam edin. Farklı inançlardan, meşreplerden olmak sizlerin tanışıp kaynaşmasına nasıl engel değilse, büyüdüğünüzde de buna sahip çıkın. İşte o zaman dünyamızı kasıp kavuran sorunların çözüme girdiğini göreceksiniz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"TORUNLARIMA KARŞI NE HİSSEDİYORSAM ÇOCUKLARA KARŞI DA AYNISINI HİSSEDİYORUM"

"Çocukların olmadığı bir hayal dünyanın ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemiyorum. Şair ne diyor. Hepiniz el el e bir halka yapsanız, rüyadan ve şarkıdan, almasanız ortanıza kimseyi benden başka. Ben de işte bu şekilde çocukların rüyadan ve şarkıdan yaptıkları bir halkanın ortasında onlarla beraber olmak, sohbet etmek, şarkı söylemek, oyun oynamak istiyorum. 5 torunum var. Onları kucakladığımda ne hissediyorsam, inanın her çocuk için aynısını hissediyorum.

"BÜYÜKLERİN SORUNLARININ BEDELİNİ ÇOCUKLAR ÖDÜYOR"

23 Nisan bizim için çok önemli bir gündür. 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da toplanan Büyük Millet Meclisi, İstiklal Savaşımızı yürütmüş ve zaferle sonuçlandırmıştır. Millet olarak bizim için böylesine önemli olan bir tarihi bayram olarak çocuklarımıza ve tüm dünya çocucklarına armağan ettik. Tıpkı bir çocuğun hikayesi gibi, doğumuna ve serpilip gelişmesine şahitlik ettiğimiz cumhuriyetimiz bu yıl 93. yaşında. İnsanlar için uzun, ama devletler için oldukça kısa bir süre. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023'de çocuklarımızı daha güvenli ve müreffeh bir dünyaya kavuşturmayı amaçlıyoruz. Dünyanın birçok yerinde büyüklerin yol açtığı sorunların bedelini en çok çocuklar ödüyor.

"SEVGİMİZ TÜM SİLAHLARI YENECEK"

Kalbinizdeki güvenliğin, temizliğin tüm insanlığı saracak kadar büyük ve bereketli olduğuna inanıyorum. Tüm silahları sevgimizin yeneceğine inanıyorum. Daha iyi bir dünyada buluşmak dileğiyle..."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim