• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Erdoğan sert çıktı 'Sen kimsin haddini bil'

HSYK düzenlemesi ile ilgili net konuşan Başbakan Erdoğan, "Milli İrade parlamentoda temsil ediliyor, o ne diyor önemli olan bu" yorumu yaptı.

Başbakan Erdoğan HSYK düzenlemesi ile ilgili eleştirileri yanıtladı. Karacahamet Mezarlığında Anne ve babasının mezarını ziyaret eden Erdoğan ardından yapımı süren Çamlıca Camii'nin inşaatını gezdi. Başbakan burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan dün HSYK düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu’nda yaşanan kavga ile ilgili konuştu:

SEN KİMSİN BİR DEFA!

Anamuhalefet partisi hatırlarsanız, o döküm halindeki şeyini fırlattı. Allahtan isabet etmedi. Dün de grup başkanvekilime bir dolu pet şişe fırlatıldı. Bütün bunlar ister istemez geriyor. Bir de komisyon çalışmalarında herhangi bir yetkileri olmadığı halde dışardan gelenlerin konuşma yapacağım diye oraya girmesi ayrı bir yanlış. Senin bir defa orada konuşma yetkin yok. Sen kimsin bir defa? Haddini bil. Senin konuşma yapacağın yer farklı yer.

Bunlar hukukçu filan değil. militanı durumda. Yaptıkları durum bu. Oradaki samimi havayı engellemek provoke etmek. Bu havayı da maalesef kirletiyorlar. Olay bu.

BEN YAPTIM OLDU İLE OLMAYACAĞINI BİLİYORUZ

HSYK konusunda komisyon çalışmasını yaptı. Burada anayasa aykırılık olmadığı kararını verdi. komisyondaki çalışmalardaki her şey oya dayalıdır. Oylama neticesinde anayasaya aykırılığı olmadığı belirlenmiştir. Bu nereye inecek? Maddeler görüşüldükten sonra da genel Kurul’a inecektir. Görüşmeler yapılacaktır. Aslolan zaten genel kuruldur. Genel Kurul’dan da çıktıktan sonra cumhurbaşkanına gidecektir, nasıl bakar onu bilemiyoruz.

Burada muhalefetin bir şansı var, alır Anayasa Mahkemesi’ne buna götürür. Sonra onun kararını bekleriz. Demokrasinin bütün güzelliği buradadır. ‘Ben yaptım oldu’yla olmayacağını biz de biliyoruz.

YARGI MİLLETE HESAP VERMİYOR

Yargı millete hesap vermiyor, millete hesap veren biziz. Siz kalkar da biz, bu ülkede yatırımcıların girişimcilerin önünü kesecek adımlar atarsanız, tahminler üzerinden giderseniz, herhangi bir zihniyetin temsili altında, emirlerle hareket edecek olursanız, yürütme olarak da bize bir görev düşer. Biz de onu yapmak durumundayız. Şu an yaptığımı çalışma bunun bir gereğidir.

MİLLİ İRADE NE DİYORSA O

"Ben sana yetki verdim bu yetkiyi kullanacaksın. Avrupa ülkelerinde yok diyorlar... Filanca profesör şöyle demiş... Başka profesör de başka şey diyor. Önemli olan milli iradenin temsilinin ne dediğidir. Milli İradeyi parlamento temsil ediyor. O ne diyor önemli olan o. Oraya saygı duymuyorsanız, 30 mart geliyor.

Anamuhalefet Genel Müdürü'nün söylemesi ile olmaz. Kendisi Rahşan Affı ile siyaset yapıyor. Kaset ile o makamda. Eğer kaset olmasaydı o da orada oturamayacaktı."

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim