• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Erdoğan: Başımı kuma gömemem

Erdoğan: Başımı kuma gömemem
Başbakan Erdoğan uçan gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan Ergenekon konusunda "darbe girişimi yoktur diyemem başımı kuma gömemem" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa dönüşü uçak gazetecilerine verdiği demeçte Ergenekon tahliyelerini yorumladı.

Erdoğan'ın uçakta, "Darbe girişimi yoktur fikrini kabullenmem mümkün mü? Darbe girişimleri olmamıştır diye düşünmem mümkün değil. Ben başımı kuma gömemem. Darbe girişimlerine hükümete yönelik yasalara ve demokrasiye aykırı hareketlere dair kamuoyuna yansıyan onca ses kaydını ve delili nasıl görmeden geliriz. Partimizin kapatılmasının iyi olacağı şeklinde verilen beyanatları nasıl unuturuz. Tüm bunlar hepimizin gözleri onunda oldu. Dolasıyla bu girişimlere karşı farklı bir tutum içinde değiliz. Darbe yoktur, darbe girişimi yoktur diyemem. Ayrıca mahkemenin verdiği kararın beraat değil tahliye olduğu gözden kaçırılmamalı. Bundan kurtuldum diyenler var ama olmaz." dediği öğrenildi.

İLKER BAŞBUĞ YÜCE DİVAN'DA YARGILANMALI

Erdoğan İlker Başbuğ özelinde ise şunları düşündüğünü açıkladı: "İlker Başbuğ konusunda ilgili tavrım belli. Makamı itibariyle böyle olmaması lazımdı. Tutuksuz yargılanmalıydı. Sadece o değil emekli paşalarla ilgili de tutuksuz yargılanma olabilirdi. Böyle yapmayacaksan bir an önce karar ver, suçlu mu suçsuz mu? Aksi intikam hırsıdır. Temenni ederim Başbuğ'la ilgili yargılama Yüce Divan'da devam etsin. Cumhurbaşkanı'nın da böyle bir beyanı var...."

Erdoğan ayrıca İlker Başbuğ'u aradığını, hem eşiyle hem kendisiyle görüştüğünü söyledi.

BALYOZ KONUSUNDA YENİDEN YARGILAMA OLABİLİR

Erdoğan Balyoz gibi kesinleşmiş davalarda ise "Yargıtay Genel Kurulu'nda yeniden yargılama olabilir ama biliyorsunuz o da sorunlu. Bilmiyorum Anayasa Mahkemesi'ni bireysel başvuru mümkün mü? Hukukçuların bakması lazım. Ama şunu söyleyeyim, Anayasa Mahkemesi Yargıtay işi tartışılıyor. Anayasa Mahkemesi üsttedir, biz değişikliği bunun için yaptık..." dedi.

RTÜK, FACEBOOK VE YOUTUBE İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

Tayyip Erdoğan'ın Facebook ve Youtube'un kapatılması ile ilgili olarak da, "'İnternet yasasının çıkmasını bekliyoruz. Facebook, Youtube ulusal güvenliği tehdit eder mahiyet arz etmeye başladı. Batı'da böyle durumlarda uyarı yapılıyor ve yayınlar kesiliyor. Bizde bunlar yayınlarını din adına devam ettiriyor. Yasal, anayasal suçlar işliyorlar. Montaj, dublaj yapıyorlar. Buna bir çerçeve bulmak lazım. RTÜK bir hazırlık yapıyor. Ama ben komple bir kapatmadan söz etmedim. Ama tamamen kapatma gibi bir şey söz konusu olamaz." dedi.

110320141029506469200_3.jpg 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim