• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan: Arkadaşlarımızı yedirmeyiz

Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialara ilişkin, ''Ağzı olan konuşuyor. Biz bürokratlarımızı kimseye yedirmeyiz, sonuna kadar sahip çıkarız. Yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yok'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.
 
Başbakan Erdoğan, Priştine Havalimanı'nın açılışını yapacak, temaslarda bulunacak ve Prizren'de, Kosova'da yaşayan Türklere hitap edecek.
 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili dış basında çıkan haber ve yorumlara yanıt veren Erdoğan, "Önümüze somut bir belge konulmadıkça arkadaşlarımızı yedirmeyiz" diye konuştu.
 
Başbakan, AB katılım müzakereleri çerçevesinde yeni faslın açılacak olmasına ilişkin, "Bu karar olumlu bir adımdır ama bu tabii bizim için yeterli değildir. Çünkü çok daha hızla bazı adımların atılması gerekir. Zira kaybedilmiş gerçekten çok büyük zaman var" dedi.
 
Erdoğan, füze sisteminin Çin'den alınacak olmasına yönelik tepkilere ilişkin ise, "NATO bu konularda bu kadar hassas ise önce şu anda NATO üyesi birçok ülkede hala Rusya'nın silahları var, onların envanterlerinde mevcuttur" değerlendirmesinde bulundu.
 
Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan şunları söyledi:
 
BAŞÖRTÜLÜ VEKİLLER
 
''Herhangi bir içtüzük değişikliğine gerek yok, şartlar buna müsaittir. Başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamanetoda görev ifa edebilirler. Tavrımız nettir, destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.
 
HAKAN FİDAN HAKKINDAKİ İDDİALAR
 
Ağzı olan konuşur ve konuşuyor. Kimseye neden böyle dedin deme hakkımız yok. İsrail açıklamasını yaptığına göre biz de o açıklamaya ister istemez inanmak durumundayız. Önemli olan biz kendi bürokratlarımıza, siyasi mücadeledeki arkadaşlarımıza bir şey olmadığı sürece biz bu arkadaşlarımızı yedirmeyiz, sonuna kadar sahip çıkarız.
 
Bu arkadaşlarımızın arkadasındayız. Bunlar yol arkadaşlarımız. Yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yok. Bunun için TSK'dan arkadaşlarımız da var, MİT Müsteşarımız da var siyasilerimiz de var. Karşımıza bir belge gelmediği sürece o onu dedi bu bunu dedi diye biz sırtımızı dönmeyiz.
 
NATO'YLA FÜZE TARTIŞMASI
 
Burada aranan özelliklerden bahsettik. Fiyatların uygunluğuna varıncaya kadar konuştuk. Biz böyle bir adımı attığımız zaman isteriz ki bunun üretimini ülkemizde de yapalım. Buna evet denilmediği sürece bu bizim için değerlendirme puanıdır. Arkadaşlarımız bu puanlamayı değerlendirir karşımıza çıkarır. Biz icrada konuşuruz, arkadaşlar bir sunum yaparlar. Nihai kararımızı veririz. Müsteşarlar siz görüşmeleri başlatın nihai kararı verelim deriz.
 
En uygun şartlar Çin’in göstermektedir. Bu çalışmayı müsteşar yetkilileri Çin’le görüşme yapmaktadır. NATO bu konularda bu kadar hassas ise Rusya’daki kimyasal silahları envanterinden çıkartır. Biz belirlenen konsepte aykırı bir şey yok. Çin’le zaten ortak tatbikat da yaptık. Bunlar NATO’nun bilgisi bizim bağımsızlık anlayışımız kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur.
 
AB İLE 3 YIL SONRA YENİ FASIL
 
Bu karar olumlu bir adımdır ama bu tabii bizim için yeterli değildir. Çünkü çok daha hızla bazı adımların atılması gerekir. Zira kaybedilmiş gerçekten çok büyük zaman var.
 
YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
 
Kapısı kapalı olanın kapısını çalmaya gerek yok. Ben arkadaşlarıma şunu söyledim herhangi bir şart kabul etmiyoruz. Biz Anayasa maddeleri üzerinde Meclis'te çalışma yapacağız başka şey değil. Mutabık kalınan 60 madde için şart kabul etmiyoruz.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim