• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan Anayasaya savaş açtı!

Erdoğan Anayasaya savaş açtı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın AK Parti kongresine katılarak Anayasa'ya savaş açtığını ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın AK Parti kongresine katılarak Anayasa'ya savaş açtığını söyledi. Bahçeli, Davutoğlu için de ilginç benzetmeler yaptı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti kongresinin Anayasa’ya aykırı olduğunu savunarak, “Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığı darbelendi” diye konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ak Parti Büyük Kongresi’ne katılarak Anayasaya karşı savaş açtığını savundu. Erdoğan’ın MHP’nin terörden beslenen parti olduğuna ilişkin eleştirilerine sert yanıt veren Bahçeli, bu iddiaların kuyruklu yalan ve ahlaksızlık olduğunu savundu. Bahçeli, Ak Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu için, “ısmarlama, vitrin süsü” dedi.
 
Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada Ak Parti kongresine katılan Başbakan Erdoğan’ın anayasa suçu işlediğini savundu. Bahçeli, şu mesajları verdi:
 
* ANAYASA’YA SAVAŞ AÇTI: Erdoğan resmen Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AKP’nin Olağanüstü Kongresi’ne hem katılıp hem de konuşma yaparak Anayasa’nın ruhuna ve temel kaidelerine daha şiddetli bir savaş açmıştır. Dahası Cumhurbaşkanı makamının tarafsızlığını darbelemiş, TBMM’de yarın yapacağı yemini peşinen bozmuş ve anlamsızlaştırmıştır.
 
* DAVUTOĞLU HEZEYANNAMESİ: AKP’nin başına iliştirilmiş, itilmiş, ısmarlanmış olan Ahmet Davutoğlu ise sadece zaman kaybı, sadece Erdoğan tarafından restorasyona tabi tutulmuş birisidir. Ve Davutoğlu’nun Kongre konuşması da sahibine yaranmaya çalışan, hiçbir ufku, tutarlılığı, ana fikri olmayan; telaşlı, korkak, ezbere dayalı, bildik tekrarların dile getirildiği hezeyanname olarak tarihe geçecektir.

* VİTRİN SÜSÜ: Ayan beyan ortadadır ki, AKP’nin başına vitrin süsü bir genel başkan atanmış, Erdoğan velayet ve vesayeti bu partinin hücrelerine kadar nüfus ve sirayet etmiştir. Bundan böyle AKP’ye genel başkan olacak şahıs kukla Başbakan, iradesini çaldırmış, karar alma kabiliyetini devretmiş, zihnini ve basiretini kiralamış bir şahsiyet olarak anılacaktır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim