• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Erdoğan, aday toplantısında konuştu

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Pazar gününe kadar İstanbul büyükşehirle ilgili yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben açıklayacağım." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara İl Başkan Adayları Tanıtım toplantısında konuştu. Önce TÜSİAD'a sert sözlerle yüklendi, ardından muhalefete salvolar yaptı. Hem MHP'ye hem CHP'ye göndermelerde bulunan Başbakan, Kılıçdaroğlu'na yüklendi. "Önce sen ey genel müdür o klasöre elini koyup durduğun pozun var ya. Sana Pazar gününe kadar müsaade. Pazar gününe kadar İstanbul büyükşehirle ilgili yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben açıklayacağım. Benim oğlumla, şahsımla alakalı eğer namusluysan kalk bilgilerini ortaya koy. Eğer dürüstsen şerefliysen. Benim oğlumu hiçbir zaman böyle şeylere karıştıramazsın."
 
"MHP BİR ÇAY BİLE İKRAM ETMEDİ"
 
Günlerdir parlamentoda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Yaptığımız görüşmelerde arzu ederdik ki HSYK ile ilgili düzenlemeleri bir anayasa değişikliği ile çözelim. Sayın Cumhurbaşkanımız hepimizi tek tek davet etti. Bu görüşmelerde Sayın cumhurbaşkanımıza anayasa değişikliğe tarafız dedik.Bunların bize destek vereceklerine inanmıyorum dedim, ama madem böyle bir arzunuz var ben buna uyarım dedim.Nurettin Canikli arkadaşımızı CHP'ye gönderdim muhalefete. Perşembe cevap veririz. MHP bir çay bile ikram etmedi, arkadaşlarımızın girişiyle çıkışı bir oldu. Bu milletin bir adeti var. BDP'ye de gittiler, önce olumlu refleks verdi, BDP'nin oyu yeterli değil tabii ki. CHP'den cevap geldi, biz katılmıyoruz dedi. CHP'nin genel müdürü akşam başka sabah başka konuşmuştur dürüst değildir. Biz de yasal düzenlemeyi yapacağız dedik kavga dövüş geçtik. Genel kurulda yine bin tane yaygara çıkarılıyor. Bu ülkenin başbakanına, bakanlarına her türlü hakareti yapacaksınız bunlara karşı AK Parti grubu herhalde şamar oğlanı değil. Onlar da sabır sabır deyip ona göre hareket ediyor.
 
"ZAVALLI BİR KÖŞE YAZARI DİYOR Kİ..."
 
Bugün zavallı bir köşe yazarı diyor ki: Erdoğan 6 bin km yol yaptık, bu kadar yapamasaydık yolsuzlukla mücadelede bu kadar başarılı olamazdık diyor. Zavallı takip edemiyor işte bizi. 6 bin km 79 senede yapıldı, biz 10 yIla 17 km yol sığdırdık önce bunu anla. Köşe yazarısın be aç bir karıştır. Milli gelirimiz 800 milyon doların üzerinde. Neden yazmıyorsun orada bu iktidar hızlı trenleri nasıl yaptı? Okullar yaptık bunları gör be! Hastanesi olmayan ilimiz kalmadı. Enerji de aynı şekilde, tüm köylere ulaştık. Bunları göremezler çünkü iftira atacaklar.
 
"KILIÇDAROĞLU SANA PAZAR GÜNÜNE KADAR MÜSAADE AÇIKLAMAZSAN BEN AÇIKLAYACAĞIM"
 
Önce sen ey genel müdür o klasöre elini koyup durduğun pozun var ya. Sana Pazar gününe kadar müsaade. Pazar gününe kadar İstanbul büyükşehirle ilgili yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben açıklayacağım. Eğer Pazar gününe kadar sen İBB adayınla alakalı o yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben CHP'nin özet raporunu kendim açıklayacağım. Kendim açıklayacağım. Oğlumla ve şahsımla alakalı iddialarında samimiysen şerefliysen kalk belgelerini ortaya koy. Benim oğlumu böyle şeylere hiçbir zaman karıştıramazsın. Ama biz senin SGK'da yaptığın yolsuzlukları biliyoruz. Ama ben bunu Büyükşehir adayım Melih Gökçek'e havale ediyorum. O yakından takip etmiştir. O açıklar. Rahşan affı olmasa bugün sen de içerİdeydin. Eğer sen kendi genel başkanına kaset olayını yapmamış olsaydın bugün burada değildin. Sayın Baykal'a bu tezgahı kuranın da kim olduğu ortaya çıkıyor zaten. Paralel kasetçiler de var herhalde. Buralara gelmek isteyenler bu oyunları kullanmak suretiyle buraya gelebiliyorlar.
 
"TAYYİP ERDOĞAN EMİRLE İŞ YAPMAZ"
 
Biz adalet akademisi ile ilgili kısmı meclisten geçirelim. HSYK ile ilgili kısmı şimdilik kaydıyla donduralım. Mesafe alalım. Mecliste artık çalışmalar duracak, çünkü seçim geliyor. Sadece adalet akademisi ile kısmı ve yanındaki bir kaç maddeyi çıkaracağız ve böylece bu işi kapatmış olacağız. Bazıları diyor ki bir yerden emir mi aldın. Kusura bakmayın Tayyip Erdoğan emirle iş yapmaz. Bunu bilmenizi istiyorum. Kimsenin emriyle iş yapmam. Bu benim karakterime terstir. Bizimle ancak müzakere yapılır ondan sonra ortak karar alınır. Ama emir denince, çünkü biz aldığımız kararı istişare ile alırız, emirler de bunu değiştirmez. Milletimin bunu bilmesini istiyorum. Bazı gazetelerde köşe kapmaca oynayanların yazdıkları yazı, AK Parti iktidarına da yön vermez bunu da bilin.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim