• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Erdil, Küsi Çalışma Grubu Temsilciliğine Atandı

Erdil, Küsi Çalışma Grubu Temsilciliğine Atandı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bünyesinde yapılandırılan...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bünyesinde yapılandırılan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubunun Muğla Temsilcisi olarak atandı.

KÜSİ Muğla Temsilcisi olarak atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Üniversite ile Muğla birlikteliğini çok farklı bir safhaya taşıyacaklarını belirterek, "Üniversitemizin bugün son olarak geldiği nokta, kuruluşundan bu yana en önemli mihenk taşlarından biridir. Tüm il sathına yayılan 4 bini aşkın öğrencimiz ve 2 bin 500'e yakın personelimiz ile sunulan eğitim-öğretim hizmetlerinin yanında, asli görevlerimizden olan topluma hizmet alanında çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bir yandan, Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ile halkımızın sağlık gereksinimlerini tamamı ile ilimizde karşılama hedefine emin adımlarla ilerlerken, öte yandan Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerimizi toplumla buluşturarak, Kamu-Üniversite ve Sektörler arasındaki sinerjinin artırılması, ilimizin ekonomik alanda rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürün ve hizmetler sunabilen bir yapıya kavuşturulması ile ulusal inovasyon ekosisteminde yerini almasını sağlama görevini de üstlenmiş bulunmaktayız. Teknopark'ımızın kurulması çalışmaları yanında, özellikle 26 Şubat 2016 tarihinde yürürlüğe giren "6676 sayılı Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun" kapsamındaki yeniliklerin Muğla genelinde tüm paydaşlara tanıtımı ve uygulamada Muğla'mızdaki yöneticilerimizin tensipleriyle Bakanlığımız adına her türlü kolaylaştırıcı desteğin sağlanması konusunda çalışacağız" dedi.

KÜSİ ÇALIŞMA GRUBU

KÜSİ çalışma grubu, tüm ülke çapında üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, paydaşların bu konuda mevcut AR-GE ve inovasyon destekleri hakkında bilgilendirilmesi, işbirliğini artırmaya yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, bölgesel ve ulusal bazda KÜSİ planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması gibi görevleri yerine getirmek ve işbirliğinde kurumsal yapılanma, iletişim ve algıyı oluşturmak amacıyla kuruldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim