• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Erbaa’da Nevruz Kutlaması

Erbaa’da Nevruz Kutlaması
Tokat'ın Erbaa ilçesinde Nevruz kutlamaları Karayaka Başaralar Yatılı Bölge Okulu'nda yapıldı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Nevruz kutlamaları Karayaka Başaralar Yatılı Bölge Okulu'nda yapıldı.

Kutlamalara Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Nail Gözütok, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Özcanlı çok sayıda kurum amiri ve öğrenciler katıldı.

Karayaka Başaralar Yatılı Bölge Okulu'nun konferans salonunda başlayan kutlamalarda Yavuz Selim İlkokulu İzci Grubunun gösterisi ve şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni gerçekleştirildi.

Kutlama programında konuşan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım sözlerine son günlerde sıkıntılı günler yaşayan ülkemiz için yeni bir uyanış olmasını temenni ederek başladı. Başkan Yıldırım "Ülkemizin her yerinde kardeşlik adına Nevruz programları yapılıyor. Baharla birlikte hepimizin içi kıpır kıpır oluyor. Nasıl toprak yeniden uyanıyor, tohumlar yeniden çimleniyor, çiçek açıyorsa ağaçlar; bizim de ruhumuz kendini yeniliyor. Bugünlerde ülkemiz ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya. Ama biz bütün sıkıntılara inat, bütün bölücü hareketlere inat birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi koruyacağız. Tarihte hiçbir zaman bölücüler kazanamamıştır. Fitne, fesat, dedikodu, iftira ile yola çıkan hiç kimse başarılı olamamış. Anlık kazançlar sağlayanlar olmuş ama hakikat her zaman yeniden galip gelmiştir. İşte bugün Nevruz yeni bir uyanış var. Ülkemiz ve milletimizde yeni bir uyanış, diriliş var. Bu dirilişi bu uyanışı durdurmaya çalışanlar bugün her türlü oyunu, elindeki her türlü gücü sahaya sürmüş durumda. Bir birliğimizi dirliğimizi onlara inat bozmayacağız. Kardeşçe omuz omuza yürüyeceğiz" dedi.

Önemli olanın tabiatın uyanması ve baharın gelmesinin olmadığını, önemli olanın insanın iç dünyasındaki uyanış olduğunu vurgulayan Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Nevruzun ilk önce insanın içine gelmesi lazım. İnsanın içinde açması lazım ilkbaharın. Yüce yaradan bizi yaratılanların en şereflisi olarak yaratmış. Akıl vermiş irade vermiş. İrade ile beraber bir seçme hürriyeti vermiş. İnsanın içinde İlkbaharın, Nevruzun olabilmesi için bu noktada iradesine hakim olması lazım. Doğruya doğru yönlenmesi lazım. İnsanın insanlığın yaratılış gayesini anlaması gerek. Bu gibi günler farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan şeyler. Yoksa öylesine yapar geçersek hiç faydası olmaz. Biz vatanı insanlığın merkezi olarak görüyoruz. Toprak parçası olarak, sadece ülke olarak görmüyoruz. İnsana insanlığa hizmet yeri olarak üst olarak, karargah olarak görüyoruz. Bu karargahın güçlü olabilmesi için de nesillerin iyi yetişmesi lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yumurta tokuşturan protokol daha sonra okul bahçesinde temsili olarak demir dövdü, ok attı ve yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Nevruz kutlamaları ikramların ardından sona erdi.

Erbaa’da Nevruz Kutlaması

Erbaa’da Nevruz Kutlaması

Erbaa’da Nevruz Kutlaması

Erbaa’da Nevruz Kutlaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim