• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Er Meydanı'ndan demokrasi nöbeti meydanına

Er Meydanı'ndan demokrasi nöbeti meydanına
Kırkpınar'ın Başpehlivanı Recep Kara, güreşlerden sonra geleneksel hamam sefasına giderken yol güzergahında insanların 15 Temmuz şehitlerini andıklarını...

Kırkpınar'ın Başpehlivanı Recep Kara, güreşlerden sonra geleneksel hamam sefasına giderken yol güzergahında insanların 15 Temmuz şehitlerini andıklarını görünce faytondan indi ve bir konuşma yaptı.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara güreşlerin ardından Sarayiçi Er Meydanı'ndan faytonla şehir merkezinde geldi. Cadde ve sokakların kenarlarında toplanan binlerce kişi Kara'ya sevgi gösterisinde bulundu.

Recep Kara tarihi Kırkpınar pehlivanlarının geleneksel olarak güreşlerden sonra yıkanmak için gittikleri hamama faytonla ilerlerken, yol üstünde insanların demokrasi şehitleri için toplandıklarını görünce faytondan indi. Başpehlivan Kara 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto eden ve demokrasi nöbeti bekleyen kalabalığa coşkulu bir konuşma yaptı.

BAŞPEHLİVAN KARA: MEYDANLARA SAHİP ÇIKALIM

Başpehlivan Recep Kara meydanda şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da darbeye karşı bu milletimiz vücudunu siper etmiştir. Millete karşı yapılan darbede vatanı için, milleti için canını veren milletimize, polislerimize, askerlerimize, vatandaşlarımıza, bu Er Meydanı'nın altın kemerini, Türkiye Başpehlivanlığını onlara hediye ediyorum, ruhları şad olsun. Milletin silahı ile milleti vuran, millete darbe gösterisi yapan bu insanlara lanet olsun. İnşallah Allah bize bir daha böyle acılar göstermez. Birlikteliğimiz, beraberliğimiz devam ettiği müddetçe Allah'ın izniyle bizi kimse yıkamayacak. Burada bu meydanları boş bırakmayın. Allah bizlere böyle acılar yaşatmasın."

Kalabalığın büyük ilgi gösterdiği Başpehlivan Kara daha sonra eline aldığı dev Türk bayrağını dalgalandırarak vatandaşları selamladı. Başpehlivan Recep Kara, boynunda altın kemeri ile yatsı ezanı okunurken usta ve çırakları ile birlikte geleneksel hamam sefasına gitti.

Cihan

Er Meydanı'ndan demokrasi nöbeti meydanına

Er Meydanı'ndan demokrasi nöbeti meydanına

Er Meydanı'ndan demokrasi nöbeti meydanına

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim