• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

EOH ve ACRON’dan stratejik hisse ortaklığı

EOH ve ACRON’dan stratejik hisse ortaklığı
Afrika'nın Bilgi ve İletişim Teknolojileri servis sağlayıcısı EOH, Türkiye'nin SAP Danışmanlığı markalarından ACRON Bilişim ile hisse ortaklığına...

Afrika'nın Bilgi ve İletişim Teknolojileri servis sağlayıcısı EOH, Türkiye'nin SAP Danışmanlığı markalarından ACRON Bilişim ile hisse ortaklığına gitti. İmzalanan bu anlaşma ile EOH, global operasyonlarını Türkiye'nin yanı sıra, Afrika dışında ve özellikle Türkiye pazarında da genişletecek.

ACRON, EOH ile yapılan anlaşma ile Türkiye pazarında geçtiğimiz yıllarda yakaladığı başarıyı, global BT arenasına ve yurtdışı pazarlara taşıyor. Afrika'nın en büyük sistem entegratör firması EOH, ACRON ile birlikte ortak kaynak ve yetenek kullanımı ile Ortadoğu, Asya ve Afrika'da daha etkin yer alacak. EOH ve ACRON, birlikte oluşturdukları yetkinlik ve uzmanlık alanlarının yanına, sektörel tecrübelerini de ekleyerek daha geniş bir eko sistem içinde genişletilmiş hizmet ve çözümler sunacak.

EOH, kurumsal uygulama hizmetlerini Afrika kıtasında pek çok farklı lokasyonda sürdürüyor. EOH, Dubai, Suudi Arabistan, Hindistan, Kuzey Afrika, İngiltere, Güney Amerika ve Türkiye ofisleriyle hizmet verecek. Şirket, Afrika'nın dışında 19 ülkede de uluslararası ek hizmetler sağlamaya devam ediyor. Endüstri spesifik danışmanlık hizmet ve teknolojileri, uygulamalar, BT yönetimi, BT dış kaynak kullanımı ve iş danışmanlığı temel iş alanlarını oluşturuyor. Finansal hizmetler, telekomünikasyon, üretim, lojistik, madencilik, elektrik, su, gaz hizmetleri, perakende, kamu ve sağlık sektörleri de yine EOH'nin temelde odaklandığı sektörler arasında yer alıyor.

ACRON Bilişim Genel Müdürü Semih Gür, EOH/ACRON hisse ortaklığı sürecini şöyle özetliyor:

"ACRON Bilişim, hem Türkiye hem de Ortadoğu pazarında en başından beri agresif büyüme stratejisine sahip. Bu hisse ortaklığı, bu strateji doğrultusundaki hedeflerimize ulaşmayı hızlandıracaktır. ACRON ve EOH, pek çok sektör tecrübesi ve yenilikçi çözümleriyle Türkiye, Afrika ve Ortadoğu bölgeleri için derin ve geniş yeteneklere sahiptir. İşbirliğini, müşterilerimize bu birliktelikle sunduğumuz verimlilik açısından değerlendirdiğimizde pazara pozitif ölçüde yansıyacaktır. Bahsi geçen iş modeli, iş analitikleri, kamu, finans, perakende ve üretim alanlarındaki mevcut ve planladığımız yatırımlarımız özelinde de son derece önemli etki yaratacaktır. Türkiye'nin GSMH oranı, yetişmiş insan kaynağı, jeopolitik konumu ve genç nüfusu, BT pazarının gelecekte de büyüyeceğine işaret ediyor. Bu birleşme ile ACRON'un danışmanlık ve lisans alanlarındaki gelirlerinin, özellikle kamu sektöründe katlanarak artmasını bekliyoruz. Şu an belediyelere güçlü SAP çözümleri sunabilmekteyiz. ACRON, bugünkü gelirlerinin yüzde 10'undan fazlasını yurtdışı projeleri ile elde eden bir firma. Global iş alanlarının artması ve şirketimiz bünyesindeki yetişmiş kaliteli insan kaynağının dünya pazarlarında da değerlendirmesi, hedeflerimiz arasında yer alıyor."

EOH Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Ebrahim Laher ise işbirlikçi ortaklık sürecini değerlendirirken şunları söyledi:

"1998 yılından bu yana Güney Afrika pazarında hizmet veriyoruz. Son iki yıldır, Afrika kıtasının içinde şimdi de Orta Doğu ve ötesinde varlığımızı genişletmeye odaklandık. EOH, şu anda Afrika içinde 32 ülkede, Afrika dışında 19 ülkede yaygın. Yakın zamanda, yatırım faaliyetlerimizi genişletmek için gelecek vaat etmesi ve cazip olması sebebiyle Türkiye'yi belirledik. Saygın bir SAP Partneri olan ACRON'un, derin endüstri tecrübesi ve performansı, bize önemli derecede katkı sağlayacak, Afrika ve iş yaptığımız diğer pazarlarda operasyonlarımızı artıracaktır. Kısa vadede büyüme stratejimizde kamu ve özellikle belediye sektörlerine odaklanmak bulunuyor. İş analitikleri, finans, perakende ve üretim gibi alanlarda ACRON'un önemli bir performansı söz konusu. Bu alanlardaki başarıları, Afrika ve Ortadoğu'da da tekrarlamak istiyoruz. ACRON, bu bölgelere hizmet sağlamak için anahtar olacaktır. Türkiye, çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğimiz son derece önemli bir ülke konumunda. Doğru partnerlerle bu yatırımlara devam edeceğiz.. EOH, Türkiye'de SAP eko-sisteminin en önemli oyuncularından biri konumuna gelmeyi hedeflemektedir ve bu doğrultuda tüm stratejik adımları atacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim