• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Ensar Vakfı Muş Şubesi Kuruldu

Ensar Vakfı Muş Şubesi Kuruldu
Kuruluşu tamamlanan Ensar Vakfı Muş Şubesi, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Kuruluşu tamamlanan Ensar Vakfı Muş Şubesi, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Yurt genelindeki bütün il ve ilçelerde yaygın bir şekilde hizmet vermek amacıyla şube çalışmalarını aralıksız sürdüren Ensar Vakfı, Muş Şubesi faaliyetlerine resmen başladı. Vakıf binasında düzenlenen ilk yönetim kurulu toplantısında yapılacak olan hizmetlerle ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunan yönetim kurulu üyeleri, vakfın faaliyetlerini il genelinde faal olarak yürütme kararı aldılar.

Ensar Vakfı Muş Şube Başkanı Şeyhmus Yentür, vakfın kuruluşu ve faaliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ekonomik ve kültürel mücadelelerle içinde bulunulan, asrın bir bakıma yardımlaşma çağı haline geldiğini ve bunun temini içinde teşkilatlanma yoluna gidildiğini belirterek, müreffeh batı ülkeleri dahi bazı meseleleri halletmek için bir araya gelme ve teşkilat kurma lüzumu hissettiğini söyledi. İslam ülkelerinde bütün engellemelere rağmen çeşitli birlikler, teşkilatlar kurma yoluna gidildiğini kaydeden Yentür, "Türkiye'miz de; gerek İslam alemince, gerekse batılı ülkelerce kurulan bazı teşkilatlara üyedir. Bütün bu kuruluşlar birleşmek, yardımlaşmak ihtiyacından doğmuşlardır. Bu husus milletler arası münasebetlerde böyle olduğu gibi, dahili meselelerde ve içtimai hadiselerde de böyledir. Şahıslar ekonomik ve kültürel yönlerden birleşmekte, menfaat gördükleri noktaları tespit etmekte ve bu menfaatleri etrafında bir araya gelerek çeşitli kuruluşlar meydana getirmektedirler. Bir yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalarının onlara devletler misalinde olduğu gibi ekonomik, sosyal ve kültürel yönlerden sayısız faydalar sağladığı bir gerçektir. Dernekler, birlikler, kooperatifler, şirketler ve sair kuruluşlar bu misallerden bir kaçıdır" dedi.

Ensar Vakfı'nın da üyelerinin geniş çapta sosyal, kültürel ve ekonomik imkanlarını birleştirerek tesanüt içinde yardımlaşmalarını ve bu yardımlaşmanın sağlayacağı faydaları temin edecek bir teşkilatın yokluğunda doğan ızdırabı gidermek için kurulduğunu kaydeden Yentür, "Mevcut birçok dernek ve vakıf bulunduğu halde yeniden böyle bir vakfın kurulmasının sebebi, bu çapta bir yardımlaşma teşkilatının yokluğudur. Bir dayanışma ve müşterek gayeler etrafında kenetlenme teşkilatı olan vakfımız, inşallah hem bu ihtiyacı giderecek hem de istikbalde fevkalade ehemmiyetli hizmetler görecektir. Bu ümit ve inançlarla çalışmalara başlıyoruz. Ancak göstereceğimiz ihlas, beraberlik ve gayret ölçüsünde muvaffak olacağımızı unutmamalıyız. Şube olarak vakfımızın misyonu doğrultusunda hizmet vereceğiz. Rabbimiz hepimizin bu kutsal davaya azmini ve gayretini artırsın, çalışmalarımızı hayırlara vesile kılsın" şeklinde konuştu.

Ensar Vakfı Muş Şubesi Kuruldu

Ensar Vakfı Muş Şubesi Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim