• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Engravist Uluslararası İstanbul Baskıresim Etkinlikleri YTÜ’de

Engravist Uluslararası İstanbul Baskıresim Etkinlikleri YTÜ’de
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliği ile Engravist...

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliği ile Engravist Uluslararası İstanbul Baskıresim Etkinlikleri'nin ilki 29 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında düzenleniyor.

Engravist Uluslararası İstanbul Baskıresim Etkinlikleri'nin ilki Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliği ile 29 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenleniyor. Engravist Uluslararası İstanbul Baskıresim Etkinlikleri; sempozyum, çalıştay ve sergi olarak tüm ulusal ve uluslararası katılımcılara açık bir şekilde gerçekleştirilecek.

1'inci Uluslararası "Engravist" Sanatsal Etkinlikler Buluşması,İstanbul'un sahip olduğu köklü kültürel mirasın paylaşılmasını, "İstanbul" temalı günümüz İstanbul gravürlerinin üretilmesini amaçlıyor. İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek olan etkinlikte, ulusal -uluslararası katılımcılar arasındaki iletişimin güçlendirilmesine, bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasına yönelik bir platform sağlanacak. Etkinlik sempozyumunda bildiri teması "Geçmişten Günümüze İstanbul Gravürleri" olup, yine etkinlik paralelinde düzenlenecek olan çalıştay'ın teması ise sadece "İstanbul" olarak belirlendi.

Her iki etkinliğe de son başvuru tarihi 31 Ocak 2016. Sergi için ayrıca başvuru tarihi ise 8 Şubat 2016. Etkinlik çalıştayı sonunda üretilmiş işler ve sergi başvurusunda sergilenmeye hak kazanan çalışmalar, 4-30 Mart 2016 tarihleri arasında Yüksel Sabancı Sanat Merkezi'nde "İstanbul Gravürleri" sergisinde yer alacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim